Зеленський про вступ до ЄС: Наша мета - найшвидше з усіх виконати політичну частину роботи

Зеленський про вступ до ЄС: Наша мета - найшвидше з усіх виконати політичну частину роботи

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що мета України не лише стати найбільш вільною та зручною для життя і бізнесу країною в Європі, а й найшвидше за всіх, хто рухався до Європейського Союзу, виконати політичну частину роботи.

Про це він сказав під час виступу на Конференції з питань відновлення України у швейцарському місті Лугано, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наша держава стала кандидатом на вступ в Європейський Союз. Рух до набуття повноправного членства передбачає реформи. Але й відбудова України передбачає реформи. Ми маємо ще посилити наші інституції, ми маємо ще оновлювати стандарти життя. Наша мета в тому, щоб Україна стала не лише найбільш вільною країною в Європі й найбільш зручною для життя і бізнесу, а й щоб ми найшвидше з усіх, хто рухався в Європейський Союз, виконали політичну частину роботи. Ми можемо це зробити так само, як вже зробили найбільшу реформу для країн європейської спільноти . І це, вважаю, найважливіша реформа, і ми її вже реалізували - реформа міцності Європейського Союзу, це фактично реформа ЄС», - наголосив Зеленський.

Він підкреслив, що «Європейський Союз по-справжньому об’єднаний, міцно об’єднаний тепер завдяки і нам, завдяки Україні».

«Завдяки цій нашій реформі ми актуалізували кожну з базових цінностей Європи. Так само і підтримка країнами НАТО нашої держави означає, що ми максимально об’єднали Альянс. Такої об’єднаності Альянсу не було десятки років, і відбудова України стане для нас усіх також великою реформою, бо ми всі разом об’єднуємо демократичний світ настільки, що кожен побачив - світогляд вільних людей завжди перемагає», - сказав Президент.

Читайте також: Зеленський: Національною ідеєю України є мир, а росії – війна

Як повідомлялося, глави держав та урядів Європейського Союзу 23 червня ухвалили рішення про надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС.

Президент Володимир Зеленський запевнив, що попри розв’язану росією війну Україна продовжить втілювати законодавство, норми та правила Європейського Союзу, а Кабінет Міністрів розробить відповідну дорожню карту для виконання вимог вступу до ЄС.

Згодом віцепрем’єр – міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина повідомила, що статус кандидата в члени ЄС для України Європейською радою наданий без умов, проте виконання попередніх семи рекомендацій Європейської комісії необхідні для початку переговорів щодо повноправного членства.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-