За інформацією Денисової про сексуальні злочини росіян розслідують справу

За інформацією Денисової про сексуальні злочини росіян розслідують справу

Укрінформ
Правоохоронці наразі розслідують одне велике кримінальне провадження щодо тієї інформації про сексуальні злочини росіян, про які заявила раніше уже колишній омбудсман Людмила Денісова.

Про це у інтерв’ю Укрінформу розповіла заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко.

«Щодо інформації, яку оприлюднювала ексомбудсман Денісова, - за цими усіма фактами слідчі підрозділи Нацполіції відкривали кримінальні провадження. Розголошувати більш детальні дані у рамках того слідства, яке наразі відбувається у поліції щодо фактів, про які заявляла Денісова, я не можу. Але там збирається доказова база», - поінформувала Павліченко.

Читайте також: Поліція відкрила 20 проваджень щодо сексуального насильства російськими військовими

При цьому вона уточнила, що ця інформація публікувалася і розголошувалася Денісовою за результатами роботи гарячої лінії, яка була відкрита і функціонувала при Офісі омбудсмана.

«І з метою збору всіх доказів слідчі підрозділи Нацполіції наразі проводять певні дії щодо того, щоб отримати ті дані, які містяться у Офісі омбудсмана, щоб ця інформація також стала доказовою базою у рамках цих кримінальних справ», - сказала представниця МВС.

У свою чергу, відповідаючи на питання щодо цих проваджень, вона заявила, що раніше цих справ було кілька, але вони були об’єднані у одне велике провадження, у якому наразі ведуться слідчі дії.

«Тобто це - одне кримінальне провадження, але за кількома фактами, які озвучувала Денісова», - поінформувала чиновниця.

Окремо, відповідаючи на питання, чи розслідуватиме поліція діяльність Денісової на предмет того, чи не були ці історії вигадані, чи питання щодо проведення цього розслідування, можливо, більше відноситься до повноважень ДБР, вона повідомила, що це визначить прокуратура.

Читайте також: Розслідування сексуальних злочинів росіян здійснюється і без заяв потерпілих

«Може бути і таке, що прокуратура наразі визначить це за Національною поліцією, а завтра - передасть у Службу безпеки України чи Державне бюро розслідувань», - поінформувала Павліченко.

Як повідомлялося, 31 травня народні депутати звільнили Людмилу Денісову з посади уповноваженої Верховної Ради з прав людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-