У червні до загального фонду держбюджету надійшло 97,3 мільярда - Мінфін

У червні до загального фонду держбюджету надійшло 97,3 мільярда - Мінфін

Укрінформ
До загального фонду державного бюджету у червні надійшло 97,3 млрд гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

"За оперативними даними Державної казначейської служби України, у червні 2022 року до загального фонду державного бюджету надійшло 97,3 млрд гривень", - йдеться в повідомленні.

Серед платежів, справляння яких контролюють податкові та митні органи, основні надходження отримано за рахунок: податку на доходи фізичних осіб та військового збору – 12,6 млрд грн, податку на додану вартість із ввезених на митну територію України товарів – 11,9 млрд грн, податку на додану вартість з вироблених в Україні товарів – 11,7 млрд грн (зібрано 21,2 млрд грн, відшкодовано 9,5 млрд грн), дивідендів, перерахованих підприємствами з державною часткою – 5,1 млрд грн, акцизного податку – 8,6 млрд грн, податку на прибуток підприємств – 3,1 млрд грн та рентної плати за користування надрами – 2,8 млрд гривень.

Надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування до Пенсійного фонду України та фондів соціального страхування у червні 2022 року становили 37,9 млрд гривень.

Читайте також: Лазебна запропонувала країнам ЄС дозволити переміщеним бізнесам сплачувати податки в Україні

Як повідомлялося, з початком повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну 24 лютого 2022 року державний бюджет було переорієнтовано на військові цілі. Відтак першочергове фінансування видатків у поточному році спрямовано на підвищення обороноздатності країни та здійснення найнеобхідніших соціальних видатків, що забезпечують підтримку життєдіяльності населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-