Історія сучасної Європи нині пишеться в Україні – Шмигаль

Історія сучасної Європи нині пишеться в Україні – Шмигаль

Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль вважає, що історія сучасної Європи нині пишеться в Україні.

Як передає Укрінформ із посиланням на Телеграм глави уряду, про це він сказав у Лугано під час безпекового діалогу на полях конференції з питань відновлення України.

«Цивілізований світ має забути про «business-as-usual» із росією. Безпека європейського континенту неподільно пов’язана з Україною. Історія сучасної Європи сьогодні пишеться в Україні», - зазначив Шмигаль.

Під час безпекового діалогу він наголосив на трьох пріоритетах, на яких пропонує зосередитися партнерам у питанні санкційного тиску. Зокрема, на цілеспрямованості галузевих санкцій щодо енергетики, фінансів та торгівлі, на запровадження чергових персональних санкцій проти олігархів, вищих державних службовців та керівників державних підприємств, а також закритті лазівок, які росія використовує для обходу обмежень.

«Надзвичайно актуальним питанням залишається конфіскація заморожених російських активів для передачі на відновлення України. Розраховуємо на ухвалення партнерами відповідних змін до законодавства», - додав Прем’єр-міністр.

Читайте також: У Лугано Шмигаль і віцепрезидент Єврокомісії Домбровскіс обговорили торгівлю з ЄС

Як повідомляв Укрінформ, у швейцарському місті Лугано 4 липня розпочнеться дводенна конференція з питань відновлення України. На представницькому заході, в якому візьмуть участь українські та зарубіжні посадовці, планується представити великий план відбудови України. В рамках конференції пройдуть бізнес-форум і панелі з відновлення в основних сферах економіки, а також соціального відновлення.

До Лугано прибули Голова ВР Руслан Стефанчук і Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, кілька українських міністрів і депутатів, посадовці ЄС, міжнародних фінансових інституцій, правозахисних структур.

Фото: Денис Шмигаль, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-