У Запоріжжі лікують 14 захисників Азовсталі, які повернулися з полону

У Запоріжжі лікують 14 захисників Азовсталі, які повернулися з полону

Фото
Укрінформ
В одній з лікарень Запоріжжя лікуються і проходять реабілітацію чотирнадцять захисників Азовсталі, яких вдалося звільнити з російського полону і повернути додому.

Про це повідомив у Телеграмі голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух, який провідав бійців у лікарні, передає Укрінформ.

"Провідали бійців із Азовсталі, яких вдалося повернути додому. Хлопці в бойовому настрої, хлопці вірять у перемогу. Тут хлопці з усієї України, з усіма працюємо, надамо будь-яку допомогу. Я також мав доручення від керівництва держави створити єдиний центр допомоги родинам воїнів наших. Тому, думаю, після того, як ми зробили гуманітарний хаб для цивільних, найближчим часом створимо центр такий як єдине вікно, щоб туди могли звернутися родини чи хлопці, які повернулися після поранень. І щоби була одна точка, куди б вони звернулися і отримали всю необхідну допомогу", - сказав очільник ОВА.

За словами лікаря-хірурга, що працює з бійцями, з усіх полонених, яких вдалося звільнити під час обміну, до лікарні було госпіталізовано 14.

"Вони не потребували оперативних втручань на даному етапі. У деяких із них усі рани загоїлися, у деяких - ще ні. Їм потрібна зараз реабілітація, деяким - продовжувати перев'язки, і оперативні втручання вже будуть виконуватися в плановому порядку на наступному етапі", - розповів лікар.

Читайте також: Як у Києві зустрічали визволених з полону захисників Маріуполя

Як повідомлялося, обмін полоненими відбувся за участю Міністерства реінтеграції України та Національного інформаційного бюро (НІБ).

Це найбільший обмін від початку повномасштабного російського вторгнення, завдяки якому додому повернулись 144 українських захисники. Зі 144 звільнених – 95 оборонців Азовсталі. Серед них – 43 військовослужбовці полку «Азов».

Загалом звільнено 59 бійців Національної гвардії, 30 – Військово-морських сил, 28 – Збройних сил України, 17 – Державної прикордонної служби України, 9 – Територіальної оборони, 1 – Національної поліції України.

Фото: Телеграм Олександра Старуха

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-