Червоний Хрест росії підтримуватиме постраждалих від «украинского кризиса», але не у Маріуполі

Червоний Хрест росії підтримуватиме постраждалих від «украинского кризиса», але не у Маріуполі

Укрінформ
Червоний Хрест росії запускає в рф програму підтримки «пострадавшим от украинского кризиса», при цьому ані ліків, ані води, ані гуманітарки мешканцям, які зараз перебувають Маріуполі, не передбачає.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко та оприлюднив відповідний документ.

«Червоний Хрест росії, який є невід’ємною частиною Міжнародного Червоного Хреста, на допомогу уряду окупантів запускає програму підтримки «пострадавшим от украинского кризиса». Саме так називаються депортовані з Маріуполя та інших областей України українці по версії Червоного Хреста. При тому - ані ліків, ані води, ані гуманітарної допомоги маріупольцям, які знаходяться в окупації в Маріуполі», - написав Андрющенко.

Він зазначив, що, мабуть, це відповідь на питання «чому міжнародні організації не втрутяться в гуманітарну кризу в Маріуполі» - тому, що вони «прекрасно співіснують з окупантами».

«Проте - таке собі виправдання злочинів проти людства на рівні міжнародної гуманітарної організації №1 в світі», - підкреслив радник мера.

Читайте також: У Маріуполі доступ до води мають лише 3% населення

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь сьогодні без нормального постачання світла, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч - депортовано до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області.

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Наразі Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-