Арестович - про вихід із Лисичанська: ЗСУ виконали всі завдання, росія зазнала жахливих втрат

Арестович - про вихід із Лисичанська: ЗСУ виконали всі завдання, росія зазнала жахливих втрат

Укрінформ
Оборона Лисичансько-Сєвєродонецької агломерації - це успішна військова операція, внаслідок якої російська армія зазнала втрат, що роблять безглуздими будь-які досягнення.

Як передає Укрінформ, про це радник керівника Офісу Президента України Олексій Арестович заявив у Фейсбуці.

Він наголосив, що головними завданнями операції були: скувати основні сили противника, завдати йому втрат, виграти час для постачання західного озброєння та вдосконалення другої лінії оборони, створити умови для наступальних дій України на інших ділянках фронту.

Читайте також: Гайдай розповів, як захищали Лисичанськ: росіяни переважали вдесятеро

За словами Арестовича, всі завдання операції виконано: "Хімарси тут, втрати у росіян жахливі, друга лінія оборони в готовності, ЗСУ веде контрнаступні дії на трьох ділянках фронту: під Вугледаром, на Запорізькому напрямку, на Херсонському".

Одним із головних досягнень операції він назвав "зламаний червоноармійський стереотип "ні кроку назад", який вісім років за інерцією тяжів над нашою військовою думкою і коштував нам і Іловайська, і падіння ДАПу, 32-го блокпоста".

"Це - народження національної військової школи", - наголосив Арестович.

Читайте також: ЗСУ вийшли із Лисичанська - Генштаб

За його словами, "червоноармійська школа прощала генералам усе - мільйони вбитих в обороні, мільйони вбитих об оборону, аби не відступали... Нам такого не потрібно. Якщо ми воюватимемо, як РККА/РА, зітремося. Нам потрібно, як козаки - хитрістю та маневром".

Українській армії не потрібно доводити стійкість в обороні (вона її вже сто разів довела), українській армії треба поховати російську, заявив радник керівника ОП.

російська армія, зазначив він, зазнала втрат, які роблять безглуздими будь-які досягнення - взявши районний центр, втратили перспективу перемоги у війні.

"Лисичанськ ми повернемо. Вони свою спущену в могилу "велич" - ні", - запевнив Арестович.

Як повідомляв Укрінформ, 3 липня Генеральний штаб Збройних сил України заявив, що після тяжких боїв за Лисичанськ Луганської області Сили оборони України змушені були відійти з позицій і рубежів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-