Кількість вакансій для ІТ-фахівців майже вп'ятеро менша, аніж до війни

Кількість вакансій для ІТ-фахівців майже вп'ятеро менша, аніж до війни

Дослідження
Укрінформ
У натуральному значенні кількість вакансій для ІТ-спеціалістів у червні зменшилася у 4,8 раза порівняно з довоєнним періодом. 

Про це йдеться у пресрелізі порталу grc.ua, який є у розпорядженні Укрінформу.

«Станом на червень, пропозиції роботи для ІТ-спеціалістів становлять 12,5% від усіх актуальних на сайті grc.ua. У відсотковому значенні це майже стільки, як було наприкінці 2021 року, та навіть трохи більше, аніж у січні 2022 року. Проте, незважаючи на високу частку вакансій ІТ-сфери у загальній структурі у відсотках, їх чисельність у натуральному значенні знизилася внаслідок кризи. Кількість вакансій для ІТ-спеціалістів у 4,8 разів менша, аніж була до війни», — йдеться в дослідженні.

Водночас, згідно з аналізом бази відкритих вакансій та резюме, з травня прослідковується позитивна динаміка щодо наявних пропозицій та активності шукачів у сфері ІТ.

Найбільше пропозицій роботи на ІТ-фахівців відкрито у Києві — 52% від опублікованих у червні пропозицій роботи. Львівський ІТ-кластер цього місяця шукає набагато менше фахівців, аніж у столиці, пропонуючи лише 12% від усіх відкритих вакансій у сфері.

Найбільше роботодавці ІТ-сфери шукають інженерів (19,2%) та розробників (15,9%). Також затребуваними є спеціалісти з систем управління підприємством, ERP (11,3%), web-інженери (10,2%) та web-майстри (10,2%).

Залишається найвищим серед усіх галузей і запропонований рівень заробітної плати в ІТ-секторі — в середньому 70 900 грн. Проте у більшості пропозицій роботи (42%) зазначений найнижчий у сфері рівень оплати — від 31 900 грн. Вакансії з найвищою щомісячною компенсацією від 159 900 грн становлять 8% від усіх актуальних у сфері.

Читайте також: Потрібно до 15 тисяч спеціалістів, щоб забезпечити потреби ІТ-ринку — Федоров

Як повідомлялося, на Закарпатті резиденти ІТ-кластеру розробили систему інтеграції ІТ-освіти у позашкілля з метою сформувати нову генерацію молоді з ІТ-профорієнтуванням. Наступним кроком буде розвиток ІТ-освіти на базі Ужгородського національного університету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-