Херсонців закликають не створювати картинки підготовки загарбниками «референдуму»

Херсонців закликають не створювати картинки підготовки загарбниками «референдуму»

Укрінформ
У Херсонській облраді закликали мешканців області не брати участі у створенні російськими загарбниками картинки підготовки до «референдуму».

Про це заявив у Фейсбуці перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський, повідомляє Укрінформ.

"Окупанти планують залучати місцевих жителів для створення картинки підготовки до виборчого процесу - не ведіться", - написавши Соболевський.

Він наголосив, що будь-які проведені загарбниками та колаборантами заходи щодо зміни статусу Херсонської області («референдум») будуть юридично нікчемні не лише для України, а й для всієї цивілізованої світової спільноти. Невизнання таких можливих дій у відповідних зверненнях висловили Херсонська облрада, районні ради, громади Херсонщини. Але найголовніше – це позиція мешканців, які виходили на багатотисячні мітинги протесту, написав Соболевський.

ЗСУ близько, а Херсонщина була, є і завжди буде Україною, наголосив він.

Читайте також: У Херсоні загарбники захопили гуртожитки держуніверситету

Як повідомляв Укрінформ, у Херсонській області російські загарбники посилили фільтраційні заходи у Херсоні, Олешках та інших населених пунктах.

30 травня загарбники відключили на Херсонщині інтернет та мобільний зв'язок від українських операторів; блокують "зелені коридори", евакуацію, викрадають мирних жителів області.

Херсонський колаборант Стремоусов заявляє, що в області вже готуються до "референдуму" про приєднання до росії та навіть оголосив його результат.

Депутати Херсонської обласної ради як представники спільних інтересів територіальних громад Херсонської області ще 12 березня ухвалили звернення про те, що Херсонщина – це частина суверенної та унітарної України.

У Херсоні загарбники 7 червня увірвалися до Державного архіву Херсонської області та викрали виборчу документацію зі списками виборців за 2019 рік. За попередньою версією, персональні дані виборців міста Херсона та області можуть бути використані для організації псевдореферендуму для зміни територіальних кордонів України.

За оцінками представників української влади, територію захопленої Херсонщини, незважаючи на відсутність "зелених коридорів", залишила половина населення області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-