Конференцію з відновлення України урочисто відкриють у Лугано о 14.30

Конференцію з відновлення України урочисто відкриють у Лугано о 14.30

Укрінформ
У Лугано (Швейцарія) 4 липня о 14 годині 30 хвилин  відбудеться урочисте відкриття конференції з питань відновлення України.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Урядовий портал.

«4 липня о 14:30 (за київським часом) - урочисте відкриття конференції з питань відновлення України, де буде презентовано проект Плану відновлення України. У відкритті візьмуть участь Президент України Володимир Зеленський (онлайн), Президент Швейцарської Конфедерації Ігнаціо Кассіс, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль», - йдеться у повідомленні.

Учасників заходу привітають Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, Прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала.

«Сьогодні у швейцарському Лугано розпочнеться конференція з питань відновлення України. Наша делегація презентує проєкт відповідного плану та бачення післявоєнного розвитку країни», - написав у Телеграмі очільник українського уряду Денис Шмигаль.

Крім того, 5 липня о 13:00 (за київським часом) планується проведення спільної пресконференції Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля і Президента Швейцарської Конфедерації Ігнаціо Кассіса.

Як повідомляв Укрінформ, у швейцарському місті Лугано 4 липня стартує дводенна конференція з питань відновлення України. У межах представницького заходу, в якому візьмуть участь високі українські та зарубіжні посадовці, пройдуть бізнес-форум і панелі з відновлення в основних сферах економіки, а також соціального відновлення.

До Лугано прибудуть голова ВР Руслан Стефанчук і Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, кілька українських міністрів і депутатів, високі посадовці ЄС, міжнародних фінансових інституцій, правозахисних структур тощо.

Читайте також: У Лугано стартує Конференція з питань відновлення України - що у програмі

Загалом до участі в конференції запрошені понад 40 держав і понад 20 міжнародних організацій.

Захід у Лугано є продовженням чотирьох попередніх конференцій з реформ в Україні, війна внесла корективи в назву та цілі заходу. Отже, п'яту конференцію реформ в Україні було перейменовано на Конференцію з відновлення України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-