Лазебна запропонувала країнам ЄС дозволити переміщеним бізнесам сплачувати податки в Україні

Лазебна запропонувала країнам ЄС дозволити переміщеним бізнесам сплачувати податки в Україні

Укрінформ
Міністр соцполітики Марина Лазебна запропонувала депутатам Європарламенту дозволити українцям та українським бізнесам, переміщеним в ЄС, сплачувати податки в Україні.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики України, передає Укрінформ.

«Марина Лазебна, міністр соціальної політики України, під час візиту до Брюсселю обговорила з Драгошем Пислару, головою Комітету Європейського парламенту з питань зайнятості та соціальних питань, можливості на рівні законодавства ЄС передбачити збереження податкового резидентства переміщеними до країн ЄС українцями та релокованими з України бізнесами», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що йшлося про надання можливості сплачувати до бюджету України податку на прибуток, податку на доходи фізичних осіб та податки з діяльності ФОП згідно з українським законодавством, якщо основним центром ділової активності таких бізнесів залишається Україна, навіть після спливу 180 днів перебування у країнах ЄС.

Своєю чергою Пислару зазначив, що оподаткування в більшій мірі регулюються національним законодавством країн-членів ЄС і визнав, що озвучені пропозиції мають сенс. Він запевнив, що розпочне відповідні дискусії в Європарламенті та Єврокомісії з колегами, дотичними до вирішення таких питань.

Також повідомляється, що сторони розглянули питання майбутніх пенсійних виплат тим українцям, які отримали статус тимчасового захисту та працювали в країнах ЄС під час його дії. А саме - спільної виплати таких пенсій Україною та країнами ЄС навіть за відсутності двосторонніх угод про соціальне та пенсійне забезпечення. Також сторони обговорили, яким чином має відбуватись врахування стажу та визначення пропорцій, в яких країни виплачуватимуть пенсію людині в майбутньому.

Читайте також: Українці можуть ввозити електромобілі без сплати мита й податків

Як повідомлялося, пенсіонерам, які виїхали на тимчасове проживання за кордон, виплата пенсії в Україні не припиняється. У разі досягнення особою, що перебуває за кордоном, пенсійного віку, призначення пенсій здійснюється, згідно зі ст.44 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, за особистим зверненням або автоматично (без звернення). Пенсія призначається незалежно від місця проживання особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-