У 2023 році Британія проведе конференцію з відновлення України й очолить цей процес - Трасс

У 2023 році Британія проведе конференцію з відновлення України й очолить цей процес - Трасс

Укрінформ
Велика Британія проведе наступного року конференцію з питань відновлення України після російського вторгнення, повідомило британське Міністерство закордонних справ.

Про це передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

«Ми очолювали підтримку України під час війни й продовжуватимемо підтримувати план українського уряду з відновлення й розвитку», - сказала глава МЗС Ліз Трасс.

Читайте також: Підтримка України з боку Британії не залежить від того, хто керує урядом - Сіммонс

За її словами, «відновлення України після агресивної російської війни стане символом переважання сили демократії над автократією. Це покаже путіну, що його спроби знищити Україну призвели лише до створення сильнішої, процвітаючої та згуртованої нації».

Читайте також: Зеленський: Відбудова України - найбільший економічний проєкт в Європі нашого часу

Трасс зазначила, що Британія працює з Україною та іншими державами над проведенням конференції наступного року, у Лондоні буде створено відповідний офіс.

Велика Британія вже погодилася надати Україні кредитні гарантії на суму 1,5 млрд доларів і понад 100 млн фунтів стерлінгів (120 млн доларів) допомоги.

Читайте також: У Кабміні розповіли, як складали план відновлення України, який представлять у Лугано

Як повідомлялося, у 4-5 липня у швейцарському місті Лугано відбудеться цьогорічна конференція з питань відновлення України (URC2022), де буде презентовано проєкт відповідного плану. У конференції візьмуть участь українська делегація, представники інших країн, міжнародних організацій та громадянського суспільства.

Фото: Simon Dawson/No 10 Downing Street

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-