Рада продовжить роботу над реформою Конституційного Суду - Корнієнко

Рада продовжить роботу над реформою Конституційного Суду - Корнієнко

Укрінформ
Український парламент посилюватиме роботу над євроінтеграційними законопроєктами, щоб наблизити вступ України в ЄС, зокрема продовжить судову реформу та невдовзі ухвалить законопроєкт про особливості роботи Конституційного Суду України.

Як передає Укрінформ, про це заявив перший віцеспікер парламенту Олександр Корнієнко в ефірі всеукраїнського телемарафону, повідомляє офіційний сайт Верховної Ради.

«До другого читання підготовлено законопроєкт, який якраз регламентує діяльність КСУ. Це особливий орган, який діє за Конституцією, але не має регламенту. І тут виникає питання довіри до вищого суду країни. Тому законодавці працюватимуть над тим, щоб він працював чесно, прозоро, і його рішення не викликали питань у суспільства», — підкреслив перший заступник Голови ВР.

Як зауважили в пресслужбі партії "Слуга народу", Корнієнко також відзначив, що реформа КСУ є важливою, оскільки тут - питання довіри суспільства. «КСУ найвищий суд у країні, він трактує Конституцію, а від цього багато залежить. Як законодавці ми будемо звертати на цей орган особливу увагу і робити так, щоб він працював чесно, прозоро, а його рішення не викликали питань у суспільстві», – пояснив перший віцеспікер.

Читайте також: КСУ працює, хоча чотири посади лишаються вакантними

Водночас він запевнив, що реформа судової гілки влади триватиме й надалі.

«У нас є курс на продовження судової реформи. Хочу нагадати, що це скликання парламенту незадовго до війни прийняло фундаментальну судову реформу, яка дозволить очистити та повністю перезавантажити суддівський корпус», – констатував Корнієнко.

Читайте також: Верховний суд пропонує механізм реформи відбору суддів КСУ

Як повідомляв Укрінформ, на пленарному засіданні 1 липня Верховна Рада прийняла у першому читанні низку законопроєктів, які спрямовані на гармонізацію українського законодавства з європейським.

Глави держав та урядів Європейського Союзу 23 червня ухвалили рішення про надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-