Кримськотатарський ресурсний центр розробив опитувальник про воєнні злочини рф

Кримськотатарський ресурсний центр розробив опитувальник про воєнні злочини рф

Укрінформ
Експерти Кримськотатарського ресурсного центру розробили опитувальник для документування воєнних злочинів рф і випадків порушення прав людини.

Про це повідомляє пресслужба КРЦ у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Експертами Кримськотатарського Ресурсного Центру розроблено Опитувальник для документування воєнних злочинів та порушень прав людини, за допомогою якого документуються злочини, які скоюють російські військові та силовики на території України", - йдеться у повідомленні.

Опитувальник розроблений для чотирьох цільових категорій жертв та свідків: людей на тимчасово окупованій території, внутрішньо переміщених осіб (ВПО), біженців та депортованих до Росії.

Цей опитувальник також надісланий до компетентних державних органів України, зазначили в КРЦ.

Читайте також: Кадирівці зруйнували мечеть у Сєвєродонецьку та спробували звинуватити ЗСУ - імам

Голова правління Кримськотатарського ресурсного центру, голова управління з правових питань та закордонних справ Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв під час зустрічі з Директором Бюро з демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ (БДІПЛ) Маттео Мекаччі та першою заступницею директора Катериною Рябіко у четвер, 30 червня, розповів, що на основі опитувальника також розроблено електронний Реєстр порушень прав людини та воєнних злочинів, який буде презентований у другій половині липня 2022 року.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні відкрили близько 20 тисяч справ щодо злочинів, скоєних військовими рф. Верховна Рада створила Тимчасову спеціальну комісію з питань міжнародного права, яка опікуватиметься вдосконаленням законодавства у зв’язку з воєнними злочинами рф.

Фото: КРЦ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-