Байден відреагував на ракетний удар по Кременчуку: Напад на цивільних у ТРЦ - жорстокий

Байден відреагував на ракетний удар по Кременчуку: Напад на цивільних у ТРЦ - жорстокий

Укрінформ
Президент США Джо Байден засудив ракетний обстріл російськими військами торгівельного центру в Кременчуці.

Як передає Укрінформ, про це він написав у понеділок у Твіттері.

«Напад росії на цивільних осіб у торгівельному центрі – жорстокий. Ми солідарні з українським народом», - зазначив Байден.

«Як було продемонстровано на саміті G7, США разом з нашими союзниками і партнерами продовжуватимуть притягати росію до відповідальності за подібні злодіяння й підтримуватимуть оборону України», - додав Байден.

У серії інших твітів президент США підкреслив, що не можна заплющувати очі на путінську війну заради нижчих цін на газ.

«Ми могли б заплющити очі на варварську війну путіна проти України, і ціна на газ не зросла б так, як нині, але Америка піднеслася духом. Ми з гордістю підтримуємо Україну», - написав він.

За словами Байдена, G7 продовжить бити по путінському військово-промисловому комплексу, не даючи змоги золотовалютним резервам центрального банку підтримувати хвору економіку, і позбавляти путіна ресурсів для ведення війни.

Читайте також: Це жорстокість і варварство - Джонсон відреагував на ракетний удар по Кременчуку

«Разом "Група семи" забезпечить непохитну, єдину підтримку України і спиратиметься на наші безпрецедентні санкції, щоб притягнути президента путіна до відповідальності – санкції, які з часом тільки посилюватимуться, аби ще більше ізолювати росію від світової економіки», - зазначив Байден.

Читайте також: Макрон назвав абсолютним жахом ракетний удар росіян по Кременчуку

Він розмістив у Твіттері інфографіку, яка демонструє напрямки підтримки України з боку США та G7. Ідеться, зокрема, про заходи, спрямовані проти оборонної галузі росії та ланцюгів забезпечення; використання мит на російські товари для підтримки України; обмеження участі рф у глобальному ринку та недопущення спроб ухиляння від санкцій; санкції проти винних у порушенні прав людини, зокрема у воєнних злочинах, неправомірній наживі та незаконному використанню влади; бюджетну та іншу підтримку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-