Модернізація України неможлива без перемоги над росією - Квіт

Модернізація України неможлива без перемоги над росією - Квіт

Укрінформ
Модернізація України стане можливою після здобуття повної незалежності від росії.

Про це пише президент Національного університету «Києво-Могилянська академія» Сергій Квіт у статті для Київського безпекового форуму, передає Укрінформ з посиланням на сайт КБФ.

«Загальна формула для пострадянського простору може звучати таким чином: перший необхідний крок – це здобуття реальної незалежності від росії, а далі – проведення реальної модернізації, у тому числі демократизації, суспільного життя, створення ефективної системи державного управління та впровадження ринкової економіки», - зазначив він.

Квіт наголосив, що без впровадження прозорих і зрозумілих для суспільства правил гри неможливе зростання рівня життя та зміцнення держави.

«Це необхідно для захисту своєї незалежності від росії, яка навпаки, зацікавлена в поширенні корупції на пострадянському просторі», - сказав він.

Квіт підкреслив, що Україна повинна вийти оновленою із війни за незалежність.

«Якщо українці захистять свою незалежність, свої цінності, які вони вважають європейськими, включно з поняттями свободи і справедливості, це дасть поштовх до створення нової глобальної системи безпеки, розвитку міжнародного права як основи для міждержавних стосунків», - вважає він.

«Персональна включеність українців у перебіг подій, готовність брати на себе відповідальність за власну державу та весь суспільний розвиток, дозволить нам уникнути загрози авторитаризму, яка з’являється в часи прийняття воєнних рішень», - сказав Квіт.

Президент НаУКМА зазначив, що на відміну від України, у російському суспільстві панує страх.

«російська політична культура є такою, що ґрунтується на страху, російське суспільство не вміє і не має потреби користуватися інструментами демократичних інститутів і контролювати свій уряд, а державна пропагандистська машина за своєю ефективністю у промиванні мізків власним громадянам може конкурувати хіба що з Північною Кореєю», - наголосив він.

Читайте також: Представники Могилянки звернулись до Венедіктової через зрив виборів ректора

Як повідомлялося, 24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, вбивають мирне населення. Сили оборони України чинять запеклий опір російським військам. Станом на 27 червня українські захисники знищили близько 35 000 росіян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-