Шольц: Повернення до колишніх відносин з росією не буде ніколи

Шольц: Повернення до колишніх відносин з росією не буде ніколи

Укрінформ
Повернення до звичного порядку денного у відносинах з росією вже не буде ніколи.

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц за результатами другого дня роботи саміту G7, частина якого була присвячена війні та допомозі Україні, передає кореспондент Укрінформу.

Зокрема, канцлер зазначив, Україні підтримка «буде потрібна ще дуже довгий час».

«Ми всі, і ми це підтвердили, будемо продовжувати підтримувати Україну в її обороні проти росії. Зрозуміло, що ця війна спричинила дуже глибокий розлом у міжнародних відносинах», - підкреслив Шольц.

Читайте також: Країни G7 стоятимуть на боці України в боротьбі проти агресії рф – Шольц

За його словами, після нападу рф на Україну порушено всі правила, домовленості, все співробітництво, принцип непорушності кордонів.

«Як G7 ми єдині в оцінці, що йдеться про тривалі зміни, які впливатимуть на міжнародні відносини ще дуже довго. Також зрозуміло, що у відносинах з росією не може бути повернення до того, як було до російського нападу на Україну, адже коли ситуація змінюється, маємо змінитися і ми самі. Ми всі про це добре знаємо, і всі держави G7 готові приймати необхідні рішення», - заявив глава уряду ФРН.

Читайте також: G7 надасть мільярди доларів для підтримки України

Він додав, що не можна прогнозувати, як світ зміниться найближчими місяцями та роками, але зрозуміло, що використати ці зміни треба якнайкраще.

За словами Шольца, держави G7 і запрошені ним до участі у саміті керівники Аргентини, Індії, Індонезії, Сенегалу, Південної Африки мають однаковий погляд на світ, і це допомагає конструктивній співпраці та порозумінню. Зокрема, йдеться про питання захисту клімату, енергозабезпечення, боротьби з голодом. При цьому на війну в Україні ці групи держав «дивляться з різних перспектив», зауважив канцлер, і тим важливіше, на його думку, говорити на цю тему.

Саміт G7 проходить 26-28 червня у Баварії.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-