У Молдови і України загрози мають спільне коріння, спільними мають бути і відповіді – Зеленський

У Молдови і України загрози мають спільне коріння, спільними мають бути і відповіді – Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський переконаний, що Україна та Молдова мають однокорінні загрози, які створені росією, й мають давати на них спільні відповіді.

Про це він заявив на спільній з президентом Молдови Маєю Санду пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я впевнений, що завдяки успіху євроінтеграції наші країни стануть ще ближчими. Обов’язково будемо обмінювати досвідом на шляху до повноправного вступу в ЄС. Наші країни мають однокорінні загрози, створені агресією російської федерації і російською політикою. І, звичайно, якщо у загроз спільне коріння, спільними мають бути і наші відповіді на них», - зазначив глава держави.

Читайте також: Молдова готова допомогти Україні у розмінування та відбудові - Санду

Він підкреслив, що потрібно зробити разом усе можливе, щоб російська агресія не могла загрожувати більше нікому в Європі - ні Україні, ні Молдові, жодній країні світу.

«На цій основі маємо посилювати нашу співпрацю за всіма напрямками: гуманітарна сфера, економіка, енергетика, дуже важливо – політика, прикордонна співпраця. І авжеж, пріоритет – безпека», - сказав Зеленський.

Водночас він проінформував, що на переговорах з президентом Молдови обговорили також і питання Придністровського врегулювання.

«Україна є гарантом цього врегулювання і буде активно допомагати Молдові й надалі», - запевнив Президент.

Читайте також: Зеленський про загрозу з Придністров’я: Для нас це буде не удар, а ляпас. Україна відповість

Зеленський також подякував Санду за рішення направити саперний підрозділ для допомоги з проведенням розмінування в Україні, а також за допомогу українцям, які шукали на території Молдови захисту від розв’язаної росією війни.

«Наші народи відчувають, що тільки разом ми можемо долати загрози такого масштабу, як створила проти нас російська федерація», – наголосив глава держави.

Як повідомлялося, президент Молдови Мая Санду у понеділок перебуває з візитом в Україні. Вона вже відвідала Ірпінь, Бучу та Бородянку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-