росія шукає сотні імпортних деталей для своїх літаків - розвідка

росія шукає сотні імпортних деталей для своїх літаків - розвідка

Укрінформ
Підприємства ОПК росії намагаються знайти аналоги сотень найменувань комплектуючих для своїх літаків.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України у Телеграм-каналі, передає Укрінформ.

«Отримано матеріали службового листування від 20 червня між командуванням 8-ої авіаційної дивізії особливого призначення з керівництвом підприємств оборонно-промислового комплексу, які здійснюють виробництво, ремонт та обслуговування літаків серій «Ан», «Іл», «Ту» різних типів та призначення. Командування 8 АД ОсП занепокоєне відсутністю імпортних комплектуючих для ремонту, обслуговування літаків серій «Ан», «Іл», «Ту», - йдеться у повідомленні.

За інформацією ГУР, щоб вийти із ситуації, у росії пропонують відпрацювати на базі підприємств ОПК рф можливість імпортозаміщення окремо по кожному типу літаків.

«Найбільше найменувань – для Іл-96-400vvip. 114 комплектуючих виробництва Німеччини, Франції, США, Великої Британії, України та Нідерландів. Також потрібно 71 імпортна комплектуюча для літаків типу Ту-214, 39 – для Ту-154 та багато деталей для інших видів літаків», - повідомляє розвідка.

Читайте також: Виробники прохолодних напоїв у рф зіткнулися з нестачею вуглекислого газу

У розвідці уточнюють, що більшість необхідних деталей – виробництва США та України. Серед комплектуючих та систем, які перестали поставляти до рф після введення санкцій, - системи посадки по маяках, детектори диму, метеолокатори, радіолокаційні системи, навігаційні системи та навіть кавоварки з мікрохвильовками.

Як повідомляє управління розвідки, раніше голова комітету ради федерації росії з конституційного законодавства та держбудівництва повідомив, що «програму імпортозаміщення провалено повністю, окрім бравурних звітів галузевих відомств немає нічого».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-