До цьогорічного маратону пам’яті Василя Сліпака приєднаються Швейцарія та Франція

До цьогорічного маратону пам’яті Василя Сліпака приєднаються Швейцарія та Франція

Укрінформ
Львівська національна філармонія ім. Мирослава Скорика шостий рік поспіль проводить Маратон пам’яті Василя Сліпака, цьогоріч до події приєднаються Швейцарія і Франція.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у філармонії.

«Маратон був започаткований у 2017 році нашою філармонією та щороку символічно проводиться в останні дні червня. Він об’єднує музикантів з багатьох країн, а події маратону відбуваються у різних куточках світу. Цьогоріч концерти пройдуть в Україні, Швейцарії та Франції», - зазначили організатори.

Відкриється VI Міжнародний музичний маратон пам’яті Василя Сліпака «W LIVE. Василь Сліпак для Перемоги» у Львові 28 червня. У виконанні академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії, вокального ансамблю «Kalophonia», співака Назара Савка та скрипаля Миколи Гав’юка пролунають твори видатних українських композиторів та українські пісні.

29 червня у Концертному залі Людкевича Львівської філармонії міжнародний маратон продовжить концерт «W Live. З Любов’ю з Франції» Серін де Лабом — французької сопрано корейсько-американського походження, яка взяла участь в 11 різних концертах заради миру та благодійності для України.

«30 травня Серін приїхала до Львова в імпровізовану подорож, бажаючи поділитися музикою з українцями, висловити своє захоплення стійкістю і мужністю народу України та підтримати його. У концерті разом із вокалісткою ви почуєте знаних львівських піаністів Оксану Рапіту та Мирослава Драгана. Музиканти виконають твори світових класиків оперного репертуару», - зазначають у філармонії.

Читайте також: У Львівській філармонії вшанують пам'ять Василя Сліпака онлайн-концертами

Також 29 червня в межах маратону у Львові відбудеться концерт віолончельної музики «W Live. Молитва для Василя» у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла. Денис Литвиненко виконає дві сюїти для віолончелі (№3 та №4) Йоганна Себастьяна Баха. У пам’ять про всіх загиблих унаслідок жорстокої війни росії проти України пролунає лемківська народна пісня «Плине кача».

Усі кошти від продажу благодійних квитків будуть передані на потреби львівської 80-ї ОМДШБ для придбання автомобілів та термовізійних дронів.

Подія відбувається за підтримки Фундації Василя Сліпака, посольства України у Франції, постійного представництва України при ЮНЕСКО.

Як повідомляв Укрінформ, Василь Сліпак (1974-2016) – український оперний співак (бас-баритон), соліст Паризької національної опери, волонтер, учасник бойових дій на сході України, позивний «Міф».

29 червня 2016 року загинув у бою від кулі ворожого снайпера.

У лютому 2017 року Василю Сліпаку посмертно присвоєно звання Героя України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-