Євросоюз передасть Україні захисне спорядження на 11,3 мільйонів євро

Євросоюз передасть Україні захисне спорядження на 11,3 мільйонів євро

Укрінформ
Європейська комісія (ЄК) передасть Україні зі своїх резервів спорядження від хімічних, біологічних, радіологічних та ядерних загроз на 11,3 млн євро. 

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі Єврокомісії.

«Ця допомога, загальною вартістю 11,3 млн євро, буде доставлена в Україну із запасів ЄС, які зберігаються в Румунії, Угорщині, Швеції, Німеччині, Греції та Данії», - повідомили в ЄК.

Йдеться про 300 000 спеціалізованих захисних костюмів, 5 600 літрів дезактивуючих речовин та 850 одиниць обладнання для операцій з дезактивації.

«Невиправдана війна росії та її напади на заклади охорони здоров’я спричинили серйозний тиск на систему охорони здоров’я України. Протягом останніх чотирьох місяців ми цілодобово працювали, щоб забезпечити швидку реакцію ЄС на запити України щодо специфічного обладнання та гуманітарних вантажів. Вже 30 країн передали Україні товари через Механізм цивільного захисту ЄС, але, враховуючи величезні медичні потреби, викликані триваючою війною, ми мобілізували стратегічні резерви. Медичне обладнання та обладнання від хімічних, біологічних чи ядерних надзвичайних ситуацій уже на шляху до України. Лікарні та медичні працівники в Україні працюють під вогнем, і ми повинні зробити все можливе, щоб забезпечити їм необхідні інструменти для порятунку життів», - заявив єврокомісар з кризового менеджменту Янез Ленарчич.

Читайте також: Україна в Європі: тектонічний зсув світової геополітики

Як повідомлялося, від початку російського вторгнення Європейський Союз та його країни-члени виявили щиру солідарність із Україною, надали їй потужну політичну, економічну, фінансову, гуманітарну та військову допомогу. На територію ЄС, рятуючись від путінських бомб та снарядів, виїхали більше шести мільйонів українців, переважно, жінок і дітей. Країни ЄС уперше в історії активували так звану Директиву тимчасового захисту, яка надає українським громадянам право на легальне перебування в ЄС, на базові соціальні послуги, включаючи медичне обслуговування, освіту, право на працю тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-