На одеських пляжах встановлять захисні сітки для безпечного відпочинку жителів міста

На одеських пляжах встановлять захисні сітки для безпечного відпочинку жителів міста

Укрінформ
На одеських морських пляжах встановлять спеціальні захисні сітки, щоб забезпечити безпечний відпочинок жителів міста та гостей Одеси.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє телеграм-канал Одеської міськради з посиланням на інтерв'ю мера міста Геннадія Труханова польському телеканалу Polsat News.

«Ми зараз розробляємо проєкт створення безпечних ділянок на пляжах, де будуть встановлені спеціальні сітки для захисту відпочиваючих від випадкових мін, які можуть бути зірвані (штормовими хвилями – ред.) у морі та прибитися до берега. Також плануємо поставити додаткові наглядові вежі», - сказав Труханов.

За його словами, це викликано тим, що «стримати потік людей, які хочуть приїхати в Одесу й оздоровитися на морі, дуже складно. Ні працівникам Нацполіції, ні муніципальній варті не впоратися з такою величезною кількістю людей, які ігнорують запобіжні заходи».

Як повідомляв Укрінформ, голова Одеської ОВА Максим Марченко видав 24 травня розпорядження «про заборону відвідування пляжів у межах прибережної захисної смуги Чорного моря, яким передбачено посилений контроль за узбережжям на предмет виявлення підозрілих або небезпечних предметів».

Читайте також: На Одещині виставили на аукціон зерновий комплекс поруч з поромною переправою

Згідно з розпорядженням, на пляжах можна перебувати лише тим, хто виконує військові чи спеціальні завдання. Власники та користувачі приміщень, земельних ділянок, суміжних з пляжами, так само як і власники та адміністратори ресторанів, готелів, об'єктів туризму тощо, які мають виходи на пляжі, мають забезпечити дотримання цієї заборони.

Фото: omr.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-