Готували їжу на вулиці: на Донеччині загарбники поранили шістьох цивільних, один із них помер

Готували їжу на вулиці: на Донеччині загарбники поранили шістьох цивільних, один із них помер

Укрінформ
У селі Новолуганське Донецької області загарбники поранили шістьох цивільних, які готували їжу на вулиці, згодом одна особа померла у лікарні.

Про це повідомляє у Телеграмі обласна прокуратура, передає Укрінформ.

За даними слідства, 26-27 червня збройні сили рф вдарили з реактивної артилерії по Краматорському, Покровському та Бахмутському районах.

«У с. Новолуганське російські загарбники поранили шістьох цивільних осіб, які за відсутності в селі водо-, газо- та електропостачання готували їжу на вулиці, поблизу від своїх домівок. У постраждалих діагностовані множинні осколкові поранення та мінно-вибухові травми, один з них згодом помер у лікарні», - йдеться у повідомленні.

Загарбники обстрілювали також міста Бахмут, Торецьк та Костянтинівку, села Катеринівку, Малинівку, Кліщіївку та Ягідне. Зруйновано багато житлових будинків, пошкоджені навчальний заклад, господарські та інші споруди, сталося займання лісопосадки та поля з пшеницею.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури та окружних прокуратур Донецької області здійснюється досудове розслідування у 6 кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

Читайте також: Загарбники обстріляли околицю Краматорська

Як повідомляв Укрінформ, російські війська протягом минулої доби, 26 червня завдали 20 ударів по 12 населених пунктах у Донецькій області, є вбиті та поранені мирні жителі, зокрема постраждала дитина.

Загарбники завдавали ударів з застосуванням авіації, ракет, артилерії, реактивних систем залпового вогню "Град", "Ураган" та "Смерч".

Загалом руйнувань зазнали 20 цивільних об’єктів: 11 житлових будинків, школа, коксохімічний завод, гаражі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-