Зеленський приєднається до саміту НАТО – Столтенберг

Зеленський приєднається до саміту НАТО – Столтенберг

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський доєднається до саміту глав держав та урядів НАТО, на якому буде узгоджений посилений Комплексний пакет допомоги Україні.

Про це генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг сказав у понеділок під час пресконференції напередодні саміту НАТО в Мадриді, повідомляє власкор Укрінформу.

"Українська влада та народ продовжують чинити опір жорстокій загарбницькій війні росії. Їхня сміливість і цілеспрямованість є джерелом натхнення. І я вітаю той факт, що Президент Зеленський приєднається до нас на саміті НАТО", - зазначив Столтенберг.

Він вказав на те, що НАТО та союзники надали значну підтримку Україні після незаконної анексії Криму росією у 2014 році, включаючи військову та фінансову допомогу та навчання десятків тисяч українських військових. "Все це щодня змінює ситуацію на полі бою. А після вторгнення в лютому союзники активізували ще більше свої зусилля – військову, фінансову та гуманітарну допомогу на мільярди євро", - додав генсек НАТО.

За його словами, на саміті у Мадриді буде узгоджений комплексний пакет допомоги Україні. "На саміті ми узгодимо посилений Комплексний пакет допомоги Україні. Це включатиме суттєве надання підтримки. У таких сферах, як безпечні комунікації, системи захисту від дронів та пальне", - додав Столтенберг.

Читайте також: Столтенберг про збільшення бюджету НАТО: 2% від ВВП - це мінімум, а не максимум

Крім того, у довгостроковій перспективі Альянс допоможе Україні "перейти від військової техніки радянських часів до сучасної техніки НАТО", а також далі зміцнювати свої інститути оборони та безпеки.

Як повідомлялося, 28-30 червня у Мадриді відбудеться черговий саміт НАТО, який розгляне сучасні виклики для європейської та євроатлантичної безпеки, шляхи подальшої трансформації Альянсу та ухвалить нову Стратегічну концепцію. Під час саміту у Мадриді союзники по НАТО ухвалять рішення щодо надання Україні негайної допомоги для відбиття російської агресії та зважать на довгострокову програму переозброєння Збройних сил України за стандартами НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-