Стан ринку нафтопродуктів: ембарго на нафту і газ

Стан ринку нафтопродуктів: ембарго на нафту і газ

Укрінформ
28 червня, 13:00 -  брифінг на тему: “Стан ринку нафтопродуктів: ембарго на нафту і газ”.

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Андрій Герус - народний депутат України.

Теми до обговорення:

Про стан ринку нафтопродуктів: ембарго на нафту і газ.

Як зміниться європейський енергоринок після запроваджених санкцій.

Членство в ЄС: переваги для енергетики.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за півгодини до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул.Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Україна у червні імпортувала близько 600 тисяч тонн нафтопродуктів - Герус

Україна у червні імпортувала майже 600 тисяч тонн нафтопродуктів, що на 50% більше порівняно із травнем.

Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань енергетики Андрій Герус.

"У червні на український ринок зайшло близько 600 тис. тонн нафтопродуктів: 400 тис. тонн - це дизель, 200 тис. тонн - це бензин і скраплений газ. Всі ці надходження - з європейського напрямку", - сказав Герус.

Він зауважив, що у червні постачання пального на ринок зросло на 50% порівняно із травнем. За словами депутата, ситуація на АЗС стабілізується. Зокрема, майже на всіх заправках на заході країни є пальне і практично відсутні черги.

Герус сподівається на стабалізацію ринку на всій підконтрольній уряду території України у липні та на зняття тих обмежень щодо продажу пального, які ще залишаються на частині АЗС.

"Тим не менше, ми закликаємо споживати нафтопродукти відповідально і використовувати автомобіль тоді, коли він дійсно необхідний", - сказав депутат.

Він наголосив, що план росії щодо створення масштабної паливної кризи в Україні не реалізувався і не буде реалізований. Крім того, Україні вдалося значно диверсифікувати поставки: наразі із жодної країни не надходить більш ніж третина від потреби у пальному.

При цьому Герус назвав постачання пального з Європи другим кроком в інтеграції енергетичних ринків України та Європи. Першим кроком, за його словами, є поновлення експорту електроенергії в ЄС.

Як повідомлялося, одним із наслідків російської агресії стала паливна криза в Україні. До війни значну частину потреб у бензинах і дизпальному країна задовольняла за рахунок постачань із росії та білорусі. У 2021 році 62% дизпальне й 50% бензину надходило з рф та білорусі. Ще по 10% імпортували з Литви і морем. Тепер ці маршрути втрачено.

Крім того, внаслідок російських атак знищено чи пошкоджено понад 20 нафтобаз та найбільший в Україні Кременчуцький НПЗ.

Для врегулювання паливної кризи уряд України скасував державне регулювання цін на пальне та здійснив низку заходів для нарощування поставок через західні кордони.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-