В Україні російські загарбники захопили й заблокували 15 портів

В Україні російські загарбники захопили й заблокували 15 портів

Укрінформ
Три діючі українські порти на Дунаї у травні обробили майже 1,3 млн тонн вантажів.

Про це розповів заступник голови Адміністрації морських портів по взаємодії з органами влади Дмитро Барінов під час брифінгу на тему «Робота портів у воєнний стан» у Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«Всього в Україні є 18 портів, 5 з них – були тимчасово окуповано у 2014 році, ще 4 – після початку повномасштабного вторгнення рф. Також 6 українських портів заблоковані з моря. Тобто, всього працює 3 порти в дунайському напрямку – Рені, Ізмаїл та Усть-Дунайськ. У березні разом вони перевантажили 400 тисяч тонн вантажів, здебільшого агропромислова продукція, а вже у травні – близько 1,3 млн тонн. У червні плануємо довести їх вантажообіг до 1,5 млн тонн», - зазначив він.

Читайте також: Україна щомісяця нарощує експорт зерна на 50% в умовах блокади портів

Барінов зауважив, що наразі Рені, Ізмаїл та Усть-Дунайськ працюють фактично на межі, і збільшити вантажообіг портів можна лише за рахунок середньострокових та довгострокових рішень, зокрема, будівництва нових перевантажувальних комплексів.

«До початку війни усі українські порти щомісячно відвантажували близько 5 млн тонн агропродукції. Тобто, теперішній вантажообіг – це менше, аніж третина того, що відвантажувалось до військових дій. Це неможливо порівнювати, блокада б’є по нас», - зазначив представник АМПУ.

Як повідомлялось, в Міністерстві аграрної політики та продовольства України заявили, що російська блокада українських морських портів вже призвела до рекордного зростання цін на світовому ринку та неминуче вплине на світову продовольчу кризу і зростання інфляції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-