Через ракетний удар по Одещині постраждали вісім людей, серед них - дитина

Через ракетний удар по Одещині постраждали вісім людей, серед них - дитина

Фото
Укрінформ
Унаслідок ракетного удару, завданого агресором у ніч проти 27 червня по житловому кварталу одного з населених пунктів Одещини, постраждали вісім осіб, у тому числі малолітня дитина. Поліція відкрила за цим фактом кримінальне провадження.

Про це повідомляється на офіційному сайті Одеси у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Унаслідок влучання крилатої ракети Х-22, випущеної з ворожого літака Ту-22 з напрямку тимчасово окупованого Криму, у житловому кварталі одного з сіл Одеського району сталося загорання трьох приватних будинків та присадибних будівель на загальній площі 500 кв. метрів. За уточненими даними, легкі осколкові поранення внаслідок вибуху отримали вісім осіб, з яких одна дитина», - зазначив Назаров.

Потерпілим від обстрілу надали медичну допомогу на місці, госпіталізація їм не знадобилась. Пожежу оперативно ліквідовано.

Через ракетний удар по Одещині постраждали вісім людей, серед них - дитина / Фото: Телеграм-канал "Одеса. Офіційно"

Наразі на місці події працюють фахівці-вибухотехніки та 11 слідчо-оперативних груп з числа працівників слідчого управління ГУНП в Одеській області та територіального підрозділу поліції. Попередня правова кваліфікація події – скоєно злочин кваліфіковано за ознаками ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

За даними ОК «Південь», в акваторії Чорного моря ворог утримує в готовності до завдання ракетних ударів два носії високоточної зброї. У районі Одеського газоконденсатного родовища зафіксовано активність ворожих пошуково-рятувальних суден. Імовірно, загарбники евакуюють персонал внаслідок надзвичайної ситуації на одній з платформ.

Читайте також: Обстріл Харкова, вибухи на Херсонщині та ракетний удар по Одещині - зведення ВЦА

На Південнобузькому напрямку противник основні зусилля зосередив на утриманні зайнятих рубежів. Веде розвідку, удосконалює інженерне обладнання позицій. Здійснював обстріли цивільної та військової інфраструктури зі ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Велика Костромка, Потьомкине, Князівка, Партизанське, Квітневе, Степова Долина. Українська авіація завдала декілька вдалих авіаударів по скупченнях ворога.

Як повідомляв Укрінформ, на підльоті до Одеси знищено дві російські протикорабельні ракети типу "Онікс".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-