У Херсоні загарбники планують відкрити відділення підсанкційного банку

У Херсоні загарбники планують відкрити відділення підсанкційного банку

Укрінформ
У Херсоні російські загарбники планують відкрити відділення Промзв'язокбанку, включеного до списку санкцій. Водночас вони заблокували українські фінансові установи та всі можливості завозити гривневу масу в регіон.

Про це заявив у Фейсбуці перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський, повідомляє Укрінформ. 

«З'явилася інформація, що орки в Херсоні планують відкрити відділення російського Промзв'язокбанку. Характерно, що це один із системоутворюючих банків рф, які посідають одну з ключових ролей в обслуговуванні держоборонзамовлення. Також цей банк включений до списку санкцій США і відключений від системи SWIFT», - йдеться в повідомленні.

Факт незаконного відкриття у Херсоні відділення цього банку, а також нарощування темпів з видачі одноразової допомоги у розмірі 10 тисяч рублів ледь не всім охочим, свідчить про продовження насильницької інтеграції Херсонщини в економічну систему рф, зазначив Соболевський.

Читайте також: Херсон розмалювали патріотичними написами на підтримку ЗСУ

Він додав, що населення фактично позбавили будь-якого вибору, заблокувавши роботу українських фінансових установ, а також заблокувавши всі можливості завозити гривневу готівку в регіон. Незважаючи на це, більшість жителів області максимально намагаються зберегти обіг саме у гривні, що також є своєрідною формою протесту.

Соболевський також зазначив, що «внутрішньополітичні» процеси на Херсонщині також загострюються, і є підстави припускати, що вже найближчим часом відбудеться перерозподіл ролей серед відомих колабарантів, чия злодійкуватість та некомпетентність змогли вразити навіть окупантів, для яких, по суті, ці дві якості є поширеною нормою.

Читайте також: Жителям захопленої Херсонщини радять виїхати через загрозу боїв

Як повідомляв Укрінформ, 30 травня загарбники відключили в Херсонській області інтернет і мобільний зв'язок від українських операторів, через що жителі захоплених територій не можуть увійти в інтернет-банкінг.

Жителям тимчасово захоплених територій рекомендували користуватися мобільними програмами, побудованими на відкритому коді та VPN-сервісами.

У Херсонській області ворог блокує «зелені коридори», евакуацію. Загарбники викрадають мирних жителів області.

На тимчасово захопленій території регіону вичерпуються ресурси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-