Обстріл Харкова, вибухи на Херсонщині та ракетний удар по Одещині - зведення ВЦА

Обстріл Харкова, вибухи на Херсонщині та ракетний удар по Одещині - зведення ВЦА

Укрінформ
росіяни вночі вдарили з літаків стратегічної авіації Ту-22М по Одещині та обстріляли Київський район Харкова. Обстріли та вибухи лунали також по всій території Херсонської області.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації військово-цивільних адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 27 червня.

У Херсоні в захопленому приміщенні "Райфайзен Банк Аваль" відкривається російський банк, де, за попередньою інформацією, мають отримати заробітні картки люди, вимушені працювати на тимчасово загарбаних росіянами підприємствах.

У зведенні йдеться, що також почала з’являтися інформація про сформовану загарбниками нову "податкову службу" на Херсонщині.

Читайте також: Херсон розмалювали патріотичними написами на підтримку ЗСУ

Загалом упродовж доби обстріли та вибухи лунали по всій території Херсонської області. Четвертий місяць багато сіл залишаються без електроенергії. Води і газу також не має. Зросла кількість випадків викрадення мирних жителів, зокрема чоловіків.

У Миколаївській області сьогодні зранку росіяни обстріляли смт Березнегувате Баштанського району, пошкоджено житлові будинки. Інформація про потерпілих уточнюється. Також близько 4:30 ворог обстріляв Широківську громаду Баштанського району. Зруйновані дитсадок та житловий будинок, також є влучання по дитячому майданчику. Постраждалих немає. Вчора упродовж дня були обстріли с. Лимани Галицинівської громади Миколаївського району. Постраждалих немає.

Читайте також: Мер Миколаєва показав наслідки ракетного удару по місту

У Черкаській області ніч минула спокійно. Напередодні внаслідок двох влучань ракет поблизу Черкас був пошкоджений об’єкт інфраструктури. Одна людина загинула, п’ятеро травмовані.

Територію Сумської області минулої доби росіяни обстрілювали з артилерії, стрілецької зброї, били ракетами. Всього близько 180 снарядів та мін вдарили по чотирьох громадах Сумщини. Пошкоджені господарські споруди, ферма, водонапірна башта. Одна людина загинула, одна поранена.

В Одеській області вночі росіяни завдали ракетного удару з літаків стратегічної авіації Ту-22М. Внаслідок влучання в житловий квартал селища сталося руйнування та загоряння кількох житлових будинків і господарських споруд. За попередніми даними, постраждали шестеро людей, зокрема дитина. Дані про масштаби руйнувань та постраждалих уточнюються.

Читайте також: Чотири місяці війни: росіяни завдали понад 70 ракетних ударів по Одещині

Вночі війська рф завдавали ударів по Київському району Харкова, околицях та Харківському району області. Спалахнули кілька пожеж, горіли автомобілі, господарські споруди, дві кімнати цеху виробництва.

росіяни вчора увечері знову вдарили по Чугуївському району Харківщини, влучили у господарські споруди приватних будинків. Дві людини загинули. За добу по області поранені троє людей у Харківському районі, двоє - у Чугуївському.

У Луганській області агресори здійснили авіаудари по Лисичанську і Вовчоярівці. У Вовчоярівці точаться бої. росіяни намагалися атакувати у районі Верхньокам’янки. У Лисичанську руйнувань зазнали щонайменше п’ять багатоповерхівок, в одній із яких вигоріли одразу 10 квартир. На одній із вулиць знищені шість приватних будинків. Також росіяни обстріляли територію автовокзалу, будівлі Свято-Митрофанівського храму, храму Святої великомучениці Варвари, підприємство, приміщення прикордонного загону та адмінбудівлю. Загиблих і поранених, за попередніми даними, немає. Інформація уточнюється.

Читайте також: Ворог атакує Лисичанськ, у місті багато руйнувань - Гайдай

У Донецькій області вночі росіяни з артилерії обстрілювали околиці Слов'янська, Авдіївки, Мар'їнки, Райгородка, Рай-Олександрівки. Завдавали ракетних ударів по Миколаївці та Костянтинівці. За добу одна людина загинула, восьмеро поранені. Область залишається без газу і частково без води та електрики.

Водночас відносно спокійно ніч минула в інших регіонах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-