росія поширює фейк про «виснаження» західних збройних арсеналів – ЦПД

росія поширює фейк про «виснаження» західних збройних арсеналів – ЦПД

Укрінформ
російські медіа поширюють дезінформаційний наратив про провал "стратегії США й НАТО на знекровлення росії" та "виснаження" арсеналів зброї Заходу.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомив у Телеграмі, оприлюднивши добірку маніпуляцій та фейків, згенерованих пропагандою кремля станом на ранок 27 червня.

Так, за даними ЦПД, російські засоби масової інформації з посиланням на видання Asian Times заявили, що "стратегія США та НАТО щодо знекровлення рф виявилася нежиттєздатною: арсенали зброї Заходу виснажуються, а на їх поповнення йде дуже багато часу".

Читайте також: ЦПД спростував фейк рф про «знищення місця розміщення іноземних найманців» у Миколаєві

Згідно з версією пропагандистів, вказані обставини нібито "можуть спонукати Захід сприяти закінченню українського конфлікту".

Крім того, російська преса пише, що "британці втомилися від українських біженців та хочуть їх вигнати. Наприклад, жителі міста Редінг з радістю прийняли в себе біженців, але за чотири місяці розгубили ентузіазм. Тепер вони масово просять українців шукати інше житло чи їхати".

Пропагандист володимир соловйов, зі свого боку, запустив фейк про те, що "українські військові знищують у Лисичанську іноземних інструкторів, побоюючись, що ті розкриють секретні дані після здачі в полон".

Читайте також: ЦПД спростував російські фейки щодо кандидатства України в Євросоюзі

Як повідомляв Укрінформ, раніше ЦПД спростував основні російські фейки про кандидатство України на членство у Європейському Союзі та пояснив, що цей статус дає доступ до нових інвестицій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-