Туреччина – про вкрадене росією українське зерно: Технічно важко встановити його походження

Туреччина – про вкрадене росією українське зерно: Технічно важко встановити його походження

Укрінформ
У Туреччині заявляють, що росія надала документи на вкрадене в України зерно, тому його походження важко встановити.

Як повідомляє Укрінформ, про це очільник Директорату оборонної промисловості Туреччини Ісмаїл Демір заявив у інтерв'ю The Wall Street Journal.

Демір повідомив, що Туреччина обробляє інформацію, надану Україною. Та вказав, що російська влада надала документи про те, що вантаж походить з росії.

«Технічно дуже важко визначити географічне походження зерна», – сказав Демір.

Читайте також: росія має припинити використовувати їжу як зброю – посольство США

Також він заявив, що Туреччина підтримує Україну в політичній, гуманітарній та інших сферах, але зараз обережніше ставиться до питання постачання зброї в Україну, оскільки прагне залишати відкритими канали спілкування з обома сторонами - Україною та рф, при цьому без вагань продаючи Україні захисні засоби.

«На мою думку, Туреччина є єдиною країною, яка може звертатися до обох сторін та закликати їх до миру. Як ви можете це зробити, якщо відправляєте в один бік десятки тисяч одиниць зброї?», - сказав Демір.

Відповідаючи на запитання, чи продовжує Туреччина постачати в Україну зброю, включаючи безпілотники Bayraktar ТБ-2, очільник турецького Директорату оборонної промисловості зазначив, що «є речі, які відбуваються, але я не можу сказати. Але ми набагато обережніші».

Читайте також: рф пришвидшує крадіжку агропродукції на захоплених територіях — представництво президента у Криму

Щодо постачань Україні він сказав, що Туреччина без вагань продає Україні інші види обладнання, наприклад захисні засоби.

«Ми повинні мати можливість розмовляти з обома сторонами, хтось повинен бути достатньо близьким до обох сторін, щоб побудувати довіру», – підкреслив він.

Демір також запевнив, що позиції Туреччини щодо України незмінні: «Ми підтримуємо Україну в політичній, гуманітарній та інших сферах».

Читайте також: Конкретних домовленостей про переговори з розблокування експорту зерна поки немає - МЗС

Як повідомляв Укрінформ, Туреччина робить активні спроби виступати посередником для припинення війни рф проти України, а також займає активну роль у розв'язанні питання вивезення зерна та іншого продовольства з портів України в умовах широкомасштабної агресії рф проти України.

2 червня міністр оборони Литви Арвідас Анусаускас повідомив, що Baykar Makina вирішила передати БПЛА Bayraktar TB2 безкоштовно, а на зібрані гроші Литва купить необхідні боєприпаси, а решта піде на підтримку України.

24 лютого поточного року росія розпочала неспровоковане військове вторгнення в Україну та продовжила війну, що розпочала проти України ще у 2014 році. В результаті бойових дій в українських портах виявилися заблокованими більше 20 мільйонів тонн українського зерна, значна частина якого призначалася для Всесвітньої продовольчої програми ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-