У Німеччині оголосили другий рівень енергетичної тривоги

У Німеччині оголосили другий рівень енергетичної тривоги

Укрінформ
Уряд Німеччина 23 червня запровадив другий ступінь надзвичайної ситуації в енергетичній галузі у зв’язку із загрозами подальших перебоїв поставок росією газу.

Про це оголосив у четвер журналістам міністр економіки ФРН Роберт Габек, передає власний кореспондент Укрінформу.

За його словами, наразі ситуація з енергетичною безпекою не є загрозливою, газопостачання забезпечується, але на газових ринках ситуація залишається напруженою і треба «вжити заходів зараз, щоб підготуватися до зими».

«У Німеччині є перебої з газопостачанням, тому є необхідним запровадити цей рівень тривоги. Тепер газ є дефіцитним товаром… Ціни вже високі, і ми повинні готуватися до подальшого зростання», - сказав Габек на пресконференції у Берліні.

Міністр знову звернувся до всіх споживачів - промисловості, державних установ, а також приватних домогосподарств - із закликом до економії в споживанні газу перед загрозою «економічної атаки» з боку росії.

Читайте також: Німеччина здатна подолати енергозалежність від рф у найкоротшій перспективі – Шольц

За його словами, оголошення «рівня тривоги» також потрібне для того, щоб активувати роботу законсервованих вугільних електростанцій, щоб зменшити споживання газу, що є стратегією уряду.

«Рівень тривоги» є другим із трьох рівнів «газової небезпеки». Другий рівень небезпеки передбачає, що ринок усе ще в змозі впоратися з ситуацією із перебоями у газопостачанні, але треба бути готовими до можливості запровадження неринкових заходів.

На другому етапі постачальники газу можуть підвищувати ціни. Третій, вищий ступінь, вводиться тоді, коли питання регулювання цін змушена взяти на себе держава.

Як повідомлялося, перший ступінь надзвичайної ситуації в енергетичній галузі – раннє попередження – запровадили у ФРН наприкінці березня, коли стало зрозуміло, що війна росії проти України може стати причиною різкого скорочення газопостачання і коли росія почала використовувати енергоносії як зброю, про що давно вже попереджала Європу Україна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-