У Парижі хочуть прямого діалогу між Євросоюзом та Росією

У Парижі хочуть прямого діалогу між Євросоюзом та Росією

Укрінформ
В умовах загострення ситуації з імовірною агресією Росії проти України потрібен «організований і регулярний діалог» між Брюсселем та Москвою.

Таку думку висловив державний секретар з європейських справ при МЗС Франції Клеман Бон, передає Укрінформ із посиланням на DW.

За його словами, президент РФ Путін робить ставку на переговори зі США, оскільки це нагадує про "холодну війну" та підкріплює поведінку Росії як "супердержави". До того ж Путін має на меті розділити європейців.

"Ми маємо як представники Заходу триматися спільно та демонструвати єдину європейську позицію, - наводить слова держсекретаря AFP. - Чи достатньо робить Європейський Союз? До цього часу, здається, ні".

Читайте також: Росія створила для Європи найбільші виклики з часів «холодної війни» - представник ЄС

Як зазначається, Бон також нагадав про вимогу французького президента Макрона щодо створення і реалізації нового плану загальноєвропейської безпеки, який включатиме заходи для послаблення напруження у відносинах із Росією. 

Нагадаємо, президент Франції Емманюель Макрон закликав європейські країни інвестувати у власну колективну безпеку на тлі агресивних дій Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-