Сполуки конопель можуть захищати від COVID-19

Сполуки конопель можуть захищати від COVID-19

Дослідження
Укрінформ
Дослідники з Державного університету штату Орегон та Орегонського університету охорони здоров'я та науки (США) виявили, що певні сполуки коноплі (канабіноїдні кислоти) можуть запобігти проникненню SARS-CoV-2 — коронавірусу, який викликає COVID-19, у здорові клітини людини.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє KGW8.

«Користь для запобігання вірусному зараженню (коронавірусом – ред.) клітин має надходити від канабіноїдних кислот, які чутливі до тепла. Їх не потрібно палити, інакше це перетворить їх на канабідіол, і тоді це не спрацює як противірусний ефект», — сказав дослідник Річард ван Брімен.

За його словами, канабіноїдні кислоти у великій кількості містяться в коноплях і в багатьох екстрактах конопель.

«Вони не є контрольованими речовинами, такими як тетрагідроканабінол, психоактивний інгредієнт марихуани, і мають хороший профіль безпеки для людей», - додав ван Брімен.

Він також наголосив, що куріння канабісу не забезпечує жодного захисту від вірусу, який викликає COVID-19.

Зазначається, що в ході дослідження перевірялася ефективність сполук коноплі проти Альфа- і Бета-штамів SARS-CoV-2, але не останніх варіантів, таких як Дельта і Омікрон.

Як повідомляв Укірінформ, у світі станом на ранок 12 січня кількість хворих на COVID-19 становить 314 180 883 осіб. При цьому 261 786 576 осіб одужали, 5 521 522 пацієнти померли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-