Путін каже, що війська ОДКБ виведуть з Казахстану – «після виконання  функцій»

Путін каже, що війська ОДКБ виведуть з Казахстану – «після виконання функцій»

Укрінформ
На позачерговій сесії Ради колективної безпеки ОДКБ президент РФ Володимир Путін заявив, що весь контингент миротворців ОДКБ буде виведено з Казахстану після виконання своїх функцій.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Телеграм-канал Хабар 24.

«Після виконання своїх функцій весь контингент миротворців ОДКБ, безперечно, буде виведено з Казахстану», - заявив кремлівський лідер.

Конкретних термінів перебування "миротворців ОДКБ" у Казахстані він не назвав. Російські держінформагентства наводять слова Путіна про те, що «миротворці» прибули туди «на обмежений за часом період, на такий, на який вважає можливим для його застосування президент Казахстану».

Крім того, на Телеграм-каналі ТАРС наводяться слова президента РФ, що в Казахстані застосовувалися «відомі за Майданом технології силової, інформаційної підтримки заворушень».

Раніше президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв на тій свмій сесії Ради колективної безпеки ОДКБ заявив, що в країні від «миротворчої місії ОДКБ» перебувають 2 030 осіб та 250 одиниць техніки.

Як повідомляв Укрінформ, мітинги проти стрімкого підвищення цін на скраплений газ розпочалися в Казахстані 2 січня у Жанаозені (місто в Мангістауській області, на заході країни). Вони переросли в масові протести, незважаючи на те, що уряд склав повноваження, а також було оголошено зниження цін на газ.

Влада Казахстану звернулася до Організації договору про колективну безпеку за допомогою у придушенні протестів. ОДКБ офіційно підтвердила прибуття військового контингенту РФ та її союзників до Казахстану.

9 січня на Телеграм-каналі міністерства інформації та суспільного розвитку Казахстану було опубліковано інформацію про 164 загиблих під час протестів, проте пізніше влада назвала цю публікацію "технічною помилкою".

За офіційними даними, внаслідок заворушень у Казахстані загинуло двоє дітей, троє зазнали поранень.

МВС Казахстану заявляло про 16 загиблих силовиків, постраждало понад 1,3 тисячі співробітників поліції, Нацгвардії та військовослужбовців.

На всій території Казахстану запроваджено режим надзвичайного стану.

7 січня президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв наказав відкривати вогонь на ураження без попередження.

Міністерство внутрішніх справ Казахстану 9 січня заявило про затримання 7 939 людей під час протестів.

10 січня у Казахстані оголошено днем ​​жалоби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-