У Португалії до кінця року Омікрон може стати домінантним штамом

У Португалії до кінця року Омікрон може стати домінантним штамом

Укрінформ
У Португалії до кінця року частка інфікувань Омікроном може сягнути 80% від усіх випадків зараження коронавірусом.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ. 

Зазначається, що зараз у країні зафіксовано 69 випадків інфікування Омікроном, але ця цифра подвоюється що два дні, і вже до кінця року Омікрон може стати домінантним варіантом коронавірусу.

«Це може бути 50% на різдвяному тижні і вже 80% в останній тиждень року», - заявила на пресконференції міністр охорони здоров’я Португалії Марта Темідо.

Вона додала, що офіційні дані можуть виявитися набагато меншими від реальної кількості заражень.

Міністр анонсувала нові обмеження, але не уточнила, які саме вони будуть та коли їх запровадять. За її словами, на сьогодні необхідними є носіння маски, вакцинація та підвищений контроль на кордонах.

У Португалії уряд розпорядився закрити школи та перейти на дистанційний режим роботи у тих установах, де є така можливість.

Зазначається, що у Португалії один з найвищих у світі рівнів вакцинації, однак у грудні спостерігається новий спалах захворювань – вперше з лютого. Водночас у країні фіксують рекордно малу кількість смертей від COVID-19.

Як повідомлялося, у світі станом на ранок 17 грудня зафіксували 273 237 321 випадок COVID-19, зокрема 5 353 127 летальних, одужали 245 306 190 осіб. 

Фото: РА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-