Парламент Австрії позбавив імунітету ексканцлера, якого звинувачують у корупції

Парламент Австрії позбавив імунітету ексканцлера, якого звинувачують у корупції

Укрінформ
Парламент Австрії зняв недоторканність з колишнього канцлера Себастьяна Курца, відкривши шлях для розслідування корупційних схем, у яких його звинувачують.

Про це передає Укрінформ з посиланням на DW.

Через ці звинувачення він був змушений піти у відставку з посади канцлера на початку цього року. Його правоцентристська Австрійська народна партія також підтримала рішення про зняття з нього імунітету та проведення розслідування.

Сам Курц раніше закликав позбавити його імунітету, оскільки, за його словами він хоче боротися з «хибними» звинуваченнями, які коштували йому роботи на посаді канцлера. Після відставки Курц залишається членом парламенту й продовжує очолювати Австрійську народну партію і парламентську фракцію.

Нагадаємо: 35-річного Курца звинувачують у використанні державних коштів для оплати соціологічних опитувань, результати яких подавалися у спотвореному вигляді для поліпшення його іміджу та у наданні неправдивих свідчень під час парламентського розслідування скандалу за участю правопопулістської Австрійської партії свободи.

Прокурори підозрюють, що в обмін на оприлюднення схвальних опитувань та інших позитивних матеріалів про Курца, один з найбільших австрійських таблоїдів отримав вигідне державне замовлення на рекламу.

Загалом Курц зробив стрімку політичну кар'єру: став міністром закордонних справ, коли йому було всього 27 років, а в 31-річному віці обійняв посаду канцлера. Він також відзначився симпатіями до президента Росії Путіна.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-