У Британії припинили роботу кілька постачальників газу та електроенергії

У Британії припинили роботу кілька постачальників газу та електроенергії

Укрінформ
У Великій Британії три компанії-постачальники газу та електрики припинили обслуговування клієнтів через високі ціни на ринку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Market Watch.

Ці компанії обслуговують разом 233 000 домогосподарств, повідомив британський регулятор Ofgem. Йдеться про компанії Igloo Energy Supply Ltd. (обслуговує 179 000 домогосподарств), Enstroga Ltd. (близько 6 000) та Symbio Energy Ltd. (48 000).

Тепер усіх клієнтів компаній переведуть до нового постачальника, якого визначить регулятор енергоринку - Ofgem.

З початку кризи з постачанням пального у Британії, щонайменше дев’ять британських роздрібних торгівельних підприємств зазнали банкрутства, оскільки вони не могли покрити зростаючі витрати на купівлю газу та електроенергії. Внаслідок чого близько 1,7 мільйона клієнтів зіткнулися з вимушеною заміною постачальника.

Читайте також: Британії загрожує енергокриза - пожежа пошкодила ключовий кабель

Як повідомлялося, основною причиною паливної кризи у Великій Британії став дефіцит водіїв великовантажних автомобілів. Багато з них залишили країну, виїхавши на заробітки до країн ЄС, а нових водіїв їм на заміну не підготували через пандемію коронавірусу та локдауни.

Брак водіїв вантажівок викликав проблеми для цілої низки галузей, від супермаркетів до мереж швидкого харчування.

Цього тижня уряд Великої Британії вирішив призупинити дію закону про конкуренцію, щоб налагодити постачання пального на автозаправні станції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-