Хлопчик, якому трансплантували серце у Львові, почувається стабільно - лікарі

Хлопчик, якому трансплантували серце у Львові, почувається стабільно - лікарі

Відео
Укрінформ
П’ятеро пацієнтів, яким у ніч з 21 на 22 вересня у Львові провели операції з пересадки органів, почуваються стабільно. Серед них - і 13-річний хлопчик, якому пересадили серце, та львів’янин, якому трансплантували легені, - ці операції були проведені вперше в Україні.

Про це у Фейсбуці повідомив директор Львівської клінічної лікарні швидкої допомоги Олег Самчук, передає Укрінформ.

«Друга доба після трансплантації. Дякувати Богу, усі п‘ятеро пацієнтів - серце, легені, нирки і печінка - стабільні. Біля них цілодобово команди наших найкращих спеціалістів. Адже важливо не лише пересадити орган, а й зробити так, щоб пацієнт здоровим поїхав додому. І ми над цим посилено працюємо», - зазначив Самчук.

Як повідомляв Укрінформ, медики Львівської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги за підтримки київських колег перші в Україні провели пересадку легень дорослому пацієнту та серця – дитині.

Читайте також: Близько 800 мільйонів передбачили у проєкті бюджету на дитячу та дорослу трансплантологію

Загалом завдяки одній людині вдалося врятувати п’ять життів. Донором для врятованих реципієнтів став 54-річний чоловік, який помер від геморагічного інсульту. Його стан був несумісний із життям. Та попри трагедію, сім’я донора – дружина та двоє дітей - дали згоду на забір органів.

Легені отримав 56-річний львів’янин Віктор, який понад 10 років хворів на бульозну емфізему. Зі слів медиків, без пересадки легень пацієнту залишалося жити кілька місяців. Серце пересадили 13-річному юнакові Максиму з Волині, в якого в липні раптово стався інсульт. Декілька тижнів він був у реанімації. Серце хлопця не справлялось, терміново потрібна була пересадка. Трансплантацію печінки провели 37-річній львів’янці Марії, що мала цироз. Тут допомогли колеги з київської лікарні "Феофанія". Нирки отримали 40-річний Юрій родом із Донеччини та 45-річний Віталій з Тернопільщини. Обоє чоловіків хворіли на хронічний глоуронефрит і перебували на діалізі. А ще у донора було вилучено рогівку ока, яку теж планують трансплантувати зовсім скоро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-