Для боротьби з тероризмом: Франція продовжить розгортання своїх військ в Іраку

Для боротьби з тероризмом: Франція продовжить розгортання своїх військ в Іраку

Укрінформ
Франція продовжить розгортання своїх військ в Іраку задля боротьби з тероризмом, навіть якщо США підуть з цієї країни.

Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон під час візиту до Багдада 28 серпня, передає Укрінформ із посиланням на AFP.

"Незалежно від того, який вибір зроблять американці, ми збережемо свою присутність в Іраку задля боротьби з тероризмом", - сказав французький лідер на пресконференції.

Перед цим він мав зустріч із прем'єр-міністром Іраку Мустафою аль-Казимі. Очільник іракського уряду заявив, що "Ірак та Франція є ключовими партнерами у війні проти тероризму".

Читайте також: Макрон пропонує створити в Кабулі зону безпеки

Водночас президент Франції застеріг щодо загрози з боку угруповання "Ісламська держава" та закликав не втрачати пильність.

"Ми всі знаємо, що не повинні втрачати пильності, тому що" Ісламська держава " залишається загрозою, і я знаю, що боротьба з цим терористичними угрупованнями є пріоритетом вашого уряду", - сказав Макрон після зустрічі з прем'єр-міністром Іраку.

Читайте також: Франція завершила евакуацію громадян з Афганістану

Як повідомлялося, президент США Джо Байден заявив, що Сполучені Штати припинять виконувати бойову місію в Іраку до кінця 2021 року. Наразі там перебуває близько 2,5 тис. американських військовослужбовців.

Фото: RFI

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-