Літак віцепрезидента США затримався у Сінгапурі через «гаванський синдром» - ЗМІ

Літак віцепрезидента США затримався у Сінгапурі через «гаванський синдром» - ЗМІ

Укрінформ
Літак віцепрезидента США Каміли Гарріс, що мав летіти з Сінгапуру, вимушено затримався більш як на три години, через виявлення випадків так званого "гаванського синдрому" у В'єтнамі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Daily Mail.

Згідно з даними видання, Гарріс мала вирушити до столиці В’єтнаму, міста Ханой, у понеділок, 23 серпня, ввечері, в ході свого турне країнами Південно-Східної Азії. Однак незадовго до від'їзду команда віцепрезидента отримала повідомлення від посольства США у В'єтнамі, в якому повідомлялося, що у Ханої виявили випадок загадкової хвороби, відомої як "гаванський синдром".

Читайте також: У Кот-д'Івуарі виявили перший за 25 років випадок зараження Еболою

Зрештою, було прийнято рішення продовжити поїздку.

"Раніше сьогодні ввечері делегація віцепрезидента була затримана під час виїзду з Сінгапуру, оскільки офісу віцепрезидента було повідомлено про нещодавно виявлений аномальний інцидент у Ханої, В'єтнам. Після ретельної оцінки ситуації було прийнято рішення продовжити поїздку віцепрезидента", - йдеться у повідомленні посольства США в Ханої.

Інших подробиць у посольстві не повідомили. Офіс Гарріс не коментував ситуацію, обмежившись короткою заявою про те, що сама віцепрезидентка почувається добре.

Як повідомлялося, 18 серпня двоє американських посадовців, що працюють у Німеччині, звернулися по медичну допомогу після появи симптомів загадкового нездужання, відомого як «гаванський синдром».

Читайте також: Немає ліків і смертність до 90%: у Гвінеї - перший летальний випадок лихоманки Марбург

Подібні інциденти були зафіксовані серед американських службовців і в інших європейських країнах.

"Гаванський синдром" уперше був зафіксований у 2016 році серед американських дипломатів на Кубі, а потім вони були помічені в Китаї, РФ, й зовсім нещодавно - в Австрії. Непідтверджені випадки зареєстровані в Польщі, Тайвані, Грузії й навіть у Вашингтоні (США). Припускають, що ці скарги можуть бути спричинені використанням радіочастотної енергії, наприклад мікрохвильового випромінювання. Загалом кілька десятків американських дипломатів скаржились на головний біль, запаморочення, втрату пам‘яті.

Фото: CNN

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-