Німеччина за 20 років схвалила експорт зброї до Афганістану на €400 мільйонів - DW

Німеччина за 20 років схвалила експорт зброї до Афганістану на €400 мільйонів - DW

Укрінформ
Уряд ФРН за майже 20 років проведення міжнародної військової операції в Афганістані схвалив експорт зброї та іншої оборонної продукції в цю азійську країну більш як на €400 мільйонів. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

Найбільша частка військової продукції була поставлена ​​військам НАТО, посольствам і ООН, які отримали від Німеччини танки, бронетранспортери, автомати, пістолети та іншу зброю. На афганські силові служби припала лише незначна частина цих поставок.

Читайте також: Таліби показали захоплену американську зброю

З початку 2002 року й до сьогодні Німеччина схвалила експорт озброєнь до Афганістану на 418,8 млн євро. Останній дозвіл на експорт видано цього року: Німеччина погодилася поставити в Афганістан броньовані позашляховики для НАТО і Міжнародного валютного фонду (МВФ) на суму в 2,8 млн євро.

Упродовж діяльності нинішнього складу Бундестагу й уряду Німеччина поставила Афганістану озброєнь на 29,8 млн євро. Таким чином Афганістан входив до десятки найбільших одержувачів німецької зброї з-поміж країн, що розвиваються.

Афганські силовики й держустанови отримали лише незначну частину із загального обсягу експорту, в тому числі бронемашини, міношукачі, контейнери, бронежилети, шоломи й засоби зв'язку.

Читайте також: Талібан просить про міжнародну допомогу у відновленні Афганістану

Скільки саме озброєнь отримала афганська влада, міністерство економіки ФРН не уточнює. Так само незрозуміло, скільки озброєнь, експортованих з Німеччини, потрапило до рук талібів.

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на онлайн-видання Merkur, останніми роками Німеччина практично не поставляла в Україну військове обладнання. Сума такого експорту становила у 2018 і 2019 роках відповідно по 2,1 млн євро, при цьому йшлося про спортивну і мисливську зброю. У 2019 році це відповідало 0,03% обсягу всіх постачань німецьких озброєнь за кордон, схвалених урядом ФРН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-