Для стримування талібів Лондон звернеться до Росії й Китаю

Для стримування талібів Лондон звернеться до Росії й Китаю

Укрінформ
Великій Британії доведеться звернутися до Росії й Китаю, щоб чинити "стримувальний вплив" на радикальний ісламістський рух "Талібан".

Як передає Укрінформ, про це заявив глава британського МЗС Домінік Рааб, повідомляє DW.

"Нам доведеться долучити такі країни, які потенційно мають стримувальний вплив на "Талібан", як-от Росія і Китай, навіть якщо це було б для нас некомфортно", - зазначив Рааб.

Криза у відносинах Великої Британії й Росії посилилася після отруєння речовиною "Новічок" у Солсбері колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля та його доньки. З Пекіном у Лондона розбіжності через політику Китаю щодо Гонконгу і переслідування уйгурів.

За даними міністерства оборони Великої Британії, починаючи з 13 серпня з допомогою британських військових з Кабула була евакуйована 3821 особа. Серед них співробітники посольства, британські громадяни, а також афганці, які співпрацювали з британською владою.

Експрем'єр Великої Британії Тоні Блер заявив, що відхід з Афганістану був "трагічним, небезпечним і непотрібним". Блер, який керував країною в 2001 році, коли британські військові увійшли до Афганістану, зазначив, що рішення про виведення військ було продиктовано "не великою стратегією, а політикою".

Читайте також: Байден планує залучити цивільні літаки до евакуації з Афганістану

Як повідомляв Укрінформ, 15 серпня таліби оточили Кабул і почали без бою заходити до столиці Афганістану. "Талібан" заявив, що контролює всю територію Афганістану.

Представник політичного офісу ісламістського руху "Талібан" Мухаммед Наїм заявив про "завершення війни" в Афганістані і зазначив, що жодна дипломатична установа не постраждала.

Фото: EPA-EFE/RICK FINDLER

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-