У Туреччині на концерти та в літаки пускатимуть тільки з негативним ПЛР-тестом

У Туреччині на концерти та в літаки пускатимуть тільки з негативним ПЛР-тестом

Укрінформ
У Туреччині для відвідання громадських місць, зокрема концертів, театрів та кінотеатрів, а також для подорожей літаками та міжміськими автобусами, запровадять обов’язкове ПЛР-тестування.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на TRT Haber.

«Ми запровадимо обов'язкові програми ПЛР-тестування для відвідування місць громадського користування, зокрема концертів, театрів та кінотеатрів. Ми впровадимо обов'язкову вимогу проходження ПЛР-тестування для подорожей літаками та міжміськими автобусами», - підкреслив президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган.

Читайте також: Туреччина завершила другий етап випробовування власної COVID-вакцини

Як повідомлялося, вчора Європейська комісія ухвалила рішення про визнання турецьких паспортів про вакцинацію з 20 серпня. Усім громадянам Туреччини, що стосується вимог до вакцинації, було дозволено в’їзд до Євросоюзу за тими самими правилами, що і громадянам країн-членів ЄС. Паспорт вакцинації у паперовому чи електронному вигляді повинен підтверджувати, що особа отримала всі рекомендовані дози вакцини, затверджені Європейським агентством з медицини (ЕМА), пройшла негативний тест на ПЛР протягом останніх 72 годин або перенесла захворювання протягом останніх шести місяців.

У зв’язку із цим, у Туреччині громадянам дозволили отримувати третє та четверте щеплення. Це стосується тих, хто подорожуватиме в країну, де не сертифіковано китайську вакцину Sinovac, якою вакцинують у Туреччині.

Міністр охорони здоров’я країни раніше закликав усіх громадян робити третю вакцину від коронавірусу, оскільки проведені дослідження показали, що ті, хто отримав третю дозу вакцини від COVID-19 мають кращий захист.

Читайте також: У Британії пропонують об’єднати вакцинацію від COVID-19 та грипу

За минулу добу в країні було виявлено 19,3 тисячі нових випадків інфікування, 216 людей померли, 14,7 тисячі одужали. В країні було зроблено понад 87 млн щеплень, першу дозу отримали 45,3 млн, другу - 34,4 млн, третю - 7,5 млн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-