Американські військові відкрили вогонь в аеропорту Кабула, аби стримати натовп

Американські військові відкрили вогонь в аеропорту Кабула, аби стримати натовп

Укрінформ
Американські військовослужбовці, які забезпечують евакуацію з Афганістану, зробили кілька пострілів у повітря в аеропорту Кабула, щоб стримати натовп.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це на брифінгу заявив речник Пентагону Джон Кірбі.

«Декілька пострілів були зроблені головним чином біля входу. Наскільки ми розуміємо, принаймні деякі з них... були зроблені американським персоналом із зони аеропорту з метою попередження, стримування натовпу», - сказав Кірбі.

Він наголосив, що американські військові не стріляли в когось конкретно.

За словами Кірбі, кількість американських військовослужбовців у міжнародному аеропорту Кабула в середу сягнула 4500, а в найближчі 24 години їх прибуде ще кілька сотень.

Читайте також: США не можуть гарантувати безпечний проїзд в аеропорт Кабула - посольство

Речник Пентагону визнав, що американські посадові особи контактували з талібами, щоб прискорити процес евакуації. Це зумовлено запровадженою в Кабулі комендантською годиною та установленням контрольно-пропускних пунктів, а також «заплутаними» вимогами до документів.

«Це одна з причин, чому так важливо спілкування з талібами… Нам відомо про проблеми в місті й переслідування людей, - сказав Кірбі. - Ми підтримуємо зв'язок з талібами - хочемо, щоб цей процес ішов швидше й активніше».

Читайте також: В Афганістані на акції підтримки нацпрапора таліби відкрили вогонь, є жертви – ЗМІ

Кірбі додав, що за останні 24 години американський транспортний літак C-17 евакуював з Кабула близько 2 тисяч осіб, у тому числі 325 громадян США.

Як повідомлялося, рух «Талібан», який захопив владу в Афганістані, заявив, що не будуватиме демократичну державу. Основу управління країною становитимуть закони шаріату.

Фото: defense.gov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-