У НАТО заявляють про 17 постраждалих через тисняву біля воріт Кабула

У НАТО заявляють про 17 постраждалих через тисняву біля воріт Кабула

Укрінформ
Сімнадцять осіб зазнали поранень під час тисняви біля воріт аеропорту в столиці Афганістану Кабулі в середу, оскільки західні країни активізували евакуацію своїх дипломатів і інших осіб.

Про це повідомив представник НАТО, передає Укрінформ з посиланням на Al Arabiya.

Зазначається, цивільним афганцям, які бажають виїхати після того, як у неділю таліби захопили столицю, було наказано не збиратися в аеропорту, якщо у них немає паспорта і візи для поїздки.

Але тисячі людей намагаються потрапити до аеропорту та кордонів, щоб втекти з Афганістану.

Читайте також: Кількість жертв стрілянини талібів на акції в Афганістані зросла

Водночас чиновник, який відмовився назвати своє ім'я, сказав, що не чув ніяких повідомлень про насильство з боку бойовиків "Талібану" за межами аеропорту.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Defense One, американський вантажний літак C-17 Globemaster III ВПС Штатів евакуював з Кабула 640 афганців. Вважається, що це рекордна кількість осіб, яка летіла на C-17.

Літак не мав наміру брати на борт таку велику кількість людей, однак афганські біженці самовільно проникли на летовище і прорвалися на борт літака. За словами представника міноборони США, екіпаж вирішив не змушувати афганців залишити борт літака.

Читайте також: Данілов про події в Афганістані: Це може вплинути на безпекову та міграційну ситуацію в Україні

Як повідомляв Укрінформ, президент Афганістану Ашраф Гані залишив країну після того, як таліби без бою увійшли до Кабула.

В Афганістані має відбутися мирна передача влади.

15 серпня вранці таліби оточили Кабул і почали без бою заходити до столиці Афганістану. "Талібан" заявив, що контролює всю територію Афганістану.

Читайте також: ЄС доведеться розмовляти з «Талібаном» – Боррель

Представник політичного офісу ісламістського руху «Талібан» Мухаммед Наїм повідомив про «завершення війни» в Афганістані. Він зазначив, що жодна дипломатична організація не зазнала нападів.

США і ряд країн ЄС евакуювали з Кабула свої посольства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-