Кількість жертв стрілянини талібів на акції в Афганістані зросла

Кількість жертв стрілянини талібів на акції в Афганістані зросла

Укрінформ
Щонайменше три особи загинули та більше десятка були поранені після того, як бойовики "Талібану" відкрили вогонь по учасниках акції в афганському місті Джелалабад у провінції Нангархар.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на двох очевидців та колишнього співробітника поліції, передає Укрінформ.

Як розповіли очевидці, це сталося тоді, коли місцеві жителі намагалися встановити національний прапор Афганістану на площі в місті замість прапора "Талібану".

Агентству не вдалося зв'язатися з представниками "Талібану" для коментарів.

Читайте також: Президент Афганістану з родиною перебуває в ОАЕ

Як повідомляв Укрінформ, у середу в афганському місті Джелалабад у провінції Нангархар місцеві жителі вийшли на вулиці з вимогою встановити національний прапор країни на будівлях замість прапора талібів.

На відео, опублікованих у соціальних мережах, можна побачити сотні людей, які здійснюють марш з прапором Афганістану, закликаючи талібів поважати і не змінювати його. На тлі цього чутно постріли, після чого люди почали розбігатися.

Читайте також: МЗС відпрацьовує два плани для евакуації українців з Афганістану

Як повідомляв Укрінформ, президент Афганістану Ашраф Гані залишив країну після того, як таліби без бою увійшли до Кабула.

В Афганістані має відбутися мирна передача влади.

У неділю вранці таліби оточили Кабул й почали без бою заходити до міста. «Талібан» заявив, що контролює всю територію Афганістану.

Представник політичного офісу ісламістського руху «Талібан» Мухаммед Наїм повідомив про «завершення війни» в Афганістані. Він зазначив, що жодна дипломатична організація не зазнала нападів.

США і ряд країн ЄС евакуювали з Кабула свої посольства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-