Ізраїль запровадив нові COVID-обмеження

Ізраїль запровадив нові COVID-обмеження

Укрінформ
В Ізраїлі відсьогодні почали діяти обмеження «зеленого стандарту» в розширеному форматі через зростання кількості випадків COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Vesty.co.il.

Як зазначається, «зелений стандарт» буде задіяний для культурних і спортивних заходів, конференцій, виставок, у готелях, тренажерних залах, басейнах, кантрі-клабах, молитовних будинках на більш як 50 осіб, залах урочистостей, ресторанах, барах, їдальнях і кав'ярнях, музеях і бібліотеках, у вищих навчальних закладах.

Там, де немає можливості застосувати «зелений стандарт» (передбачає допуск у конкретне місце тільки тих, хто щеплений, одужав або зробив аналіз і отримав негативний результат), буде задіяний «фіолетовий стандарт» (передбачає обмеження кількості людей, присутніх одночасно в певному місці).

Документи, які підтверджують відповідність «зеленому стандарту», - сертифікат про проходження вакцинації, довідка про одужання після захворювання коронавірусом, аналіз на коронавірус з негативним результатом.

Відзначається, що при заїзді в готелі може бути пред'явлений PCR-тест, і він буде дійсний протягом усього терміну відпустки (діти 3-12 років і ті, кому не можна робити щеплення за медичними показаннями, зможуть безкоштовно пройти PCR-тест для відпочинку в готелі в Ізраїлі через лікарняні каси або на пунктах Служби тилу).

Єдиний орган, уповноважений видавати подібні сертифікати, - міністерство охорони здоров'я. У лікарняних кас таких повноважень немає. Оформити так званий зелений паспорт можна за допомогою додатку «Рамзор» («Світлофор»), який є і російською мовою.

Пред'являти документ слід разом з посвідченням особи або водійськими правами.

Неповнолітні, у яких немає посвідчення особи, зможуть пред'явити посвідчення особи батьків (або його копію, в тому числі листок-вкладку - сефах).

Вікові критерії для «зеленого стандарту»: 0-3 роки: обмежень на відвідання немає, не треба пред'являти жодних документів; 3-12 років: необхідна довідка про негативний результат тесту на коронавірус (аналіз субсидується державою); 12 років і більше: потрібна аналогічна довідка, однак за аналіз необхідно заплатити самостійно.

Також запроваджуються обмеження зібрань на приватних або домашніх заходах - до 100 осіб на відкритому просторі і до 50 осіб у приміщенні.

Обмеження на зібрання в залах урочистостей становлять до 500 осіб на відкритому просторі, до 400 осіб у приміщенні.

На додаток до кількісних обмежень: зібрання не повинні перевищувати 75% від максимальнї заповненості приміщення.

Обмеження на масових заходах (де немає посадочних місць): до 1000 осіб у приміщенні, до 5000 осіб на відкритому просторі.

Також в Ізраїлі необхідно носити маски у всіх закритих просторах, крім місця проживання, на зібраннях більше 100 осіб на відкритому просторі.

Читайте також: Штам Delta зафіксували вже у 148 країнах

Згідно з опублікованими офіційними даними, загалом з початку пандемії в країні було виявлено 959 129 заражених (+7903 за добу). 6 708 (+14 за добу) хворих на COVID-19 померли, 893 143 (+3934 за добу) людини одужали.

За даними міністерства охорони здоров'я Ізраїлю на 18 серпня, першу дозу вакцини проти коронавірусу отримали 5 862 763 особи (63% населення країни, 86% дорослого населення), другу дозу - 5 426 552 особи (58% населення країни, 79% дорослого населення). 1 132 594 особи щеплені третьою дозою (12% населення країни, 20% дорослого населення).

Фото: Yonatan Sindel/Flash90

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-