Північна Македонія з вересня змінює правила в’їзду

Північна Македонія з вересня змінює правила в’їзду

Укрінформ
З 1 вересня уряд Північної Македонії змінює правила в’їзду в країну для іноземців та власних громадян.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Фейсбук-сторінку Балканського оглядача.

Як зазначається, для в’їзду до Північної Македонії, починаючи з вересня, потрібні будуть обов’язкові свідоцтво про щеплення, або свідоцтво про перенесений COVID-19 не старше 45 днів або негативний результат ПЛР-тесту, зроблений не раніше 72 годин.

Для громадян Північної Македонії, які повернуться в країну після 1 вересня, без перелічених документів, буде встановлено семиденний карантин - домашня ізоляція.

Іноземні громадяни, які проїжджають транзитом через Північну Македонію, повинні будуть проїхати через країну протягом п’яти годин із попередньо підписаною декларацією про в’їзд в країну, яку вони повинні будуть подати до прикордонного контролю на виїзді.

Рішення про запровадження нових заходів було ухвалено на засіданні уряду країни на основі рекомендацій Комісії з інфекційних хвороб.

Читайте також: Молдова змінила правила в'їзду

Також було вирішено, що вищевказані документи потрібні також для входу до закладів громадського харчування, кафе та барів, незалежно від місткості та кількості відвідувачів, букмекерські контори, казино, для входу у закриту частину торгових центрів, а також для будь-якої події (святкування, святкування, весілля, день народження, хрещення, концерт, семінар, тренінг, майстер-клас, конференція, культурний або спортивний захід).

Читайте також: Кіпр розширив перелік вакцин від COVID-19 для в’їзду туристів

Як зазначається, заборона на організацію весіль, урочистих заходів у закритих приміщеннях залишається в силі, в той час як інші види заходів у приміщенні все ще можуть бути організовані до 30% місткості залу та обмеженої кількості відвідувачів в 1000 осіб.

За даними сайту Worldometer, у Північній Македонії з початку пандемії коронавірусу зафіксували 163,4 тис. випадків COVID-19, з них 5,5 тис. смертей. Одужали понад 151 тис. хворих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-