В Іспанії схвалили першу власну COVID-вакцину для клінічних випробувань на людях

В Іспанії схвалили першу власну COVID-вакцину для клінічних випробувань на людях

Укрінформ
Агентство з лікарських засобів і медичних виробів Іспанії надало дозвіл на використання першої в країні власної вакцини проти коронавірусу для клінічних випробувань на людях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє El Pais.

Вакцина PHH-1V розроблена іспанською фармацевтичною компанією Hipra. У компанії заявили, що зможуть виробити 1,2 мільйона доз вакцин до 2023 року.

Зазначається, що випробування у першій фазі спрямоване на перевірку вакцини на її безпечність, толерантність, імуногенність (здатність викликати імунну відповідь) та ефективність.

Читайте також: Іспанія відмовилася від закупівлі COVID-вакцини AstraZeneca

У ході першої фази випробовування вакцина PHH-1V порівнюватиметься з іншими вакцинами, вже дозволеними до застосування на людях.

Очікується, що до першого етапу залучать 30 осіб від 18 до 30 років.

Вакцину перевірятимуть на добровольцях, у яких не було коронавірусу та які ще не отримували першої дози вакцини проти COVID-19 від інших компаній.

Волонтери також не знатимуть, чи отримують вони вакцину PHH-1V, чи перебувають у контрольній групі, якій дадуть дві дози дозволеної вакцини, що використовує технологію обміну повідомленнями РНК, як наприклад Pfizer-BioNTech, з інтервалом у три тижні.

Як повідомляв Укрінформ, Всесвітня організація охорони здоров'я анонсувала нову фазу випробувань трьох потенційних препаратів для лікування госпіталізованих пацієнтів з коронавірусом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-